Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με εξαιρετική λαμπρότητα και ευρεία συμμετοχή κόσμου εορτάσθηκε και εφέτος η επέτειος της εθνικής παλιγεννεσίας στο νησί μας.







Ο Εορτασμός στην Χώρα
Ο εορτασμός ξεκίνησε, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στόν Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χριστού Χώρας, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Σεραφείμ, καί ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία με την συμμετοχή Ιερέων, του κ. Δημάρχου, των  πολιτικών καί στρατιωτικών αρχών του νησιού καί των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, Δημοτικού Χώρας μετά των εκπαιδευτικών.









Στη συνέχεια στην πλατεία Στάη Χώρας Κυθήρων έγινε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου καθώς και αντιπροσώπους την Μαθητιώσας Νεολαίας του τόπου.

Ακολούθησε η ανάκρουση  του Εθνικού 'Ύμνου και Ενός λεπτού σιγή.

Το εορταστικό πρόγραμμα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεχίστηκε με την εκ΄τέλεση χορών από ομάδες μαθητών και μαθητριών των σχολέιων και η εορτή έκλεισε με την μαθητική παρέλαση υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Ποταμού.















Ο Εορτασμός στον Ποταμό
Το πρωϊ στον Ποταμό τελέσθηκε θεία Λειτουργία και στην συνέχεια εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Στρατηγού Πάνου Κορωναίου παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού.










Έγινε κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δάσκαλο κ. Δημήτρη Λουράντο.

Στην συνέχεια τα παιδιά του Δημοτιού σταθμού και του Δημοτικού σχολείου υπο την καθοδήγηση της κ.Ελένης Τζοβάρα Χατζοπούλου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και παρέλασαν στον Ποταμό υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Ποταμού.














---------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Τίνα Ταμβάκη
---------------------------------------------------------