Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γ. Πλιακιωτάκης: «Επανίδρυση του ΥΕΝ και του Λιμενικού»

Η επανίδρυση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μαζί με το Λιμενικό Σώμα και μάλιστα δίπλα στον πρωθυπουργό αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. 

Την επισήμανση αυτή έκανε χθες ο υπεύθυνος του τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στους ναυτιλιακούς συντάκτες. 

Υπογράμμισε δε ότι η Ν.Δ. δεσμεύεται για τη διασφάλιση ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου σε συνεργασία με όλους τους φορείς της ναυτιλιακής κοινότητας.

«Καλή είναι η πράσινη ανάπτυξη, καλά είναι και φωτοβολταϊκά, αλλά τη μάχη θα την κερδίσεις αν τη δώσεις εκεί που είσαι πρώτος. Η ναυτιλία μας είναι το κλειδί για το μέλλον μας, πρέπει να απελευθερώσουμε τους πόρους και τα ταλέντα της. Να εμπνεύσουμε και να παρακινήσουμε τους νέους», σημείωσε.

Οι θέσεις
Οπως υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, στο θέμα της ακτοπλοΐας η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ της άμεσης λήψης μέτρων στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του πλαισίου λειτουργίας της.

Παράλληλα σε ό,τι αφορά τη λιμενική βιομηχανία το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προκρίνει το μοντέλο των παραχωρήσεων στα λιμάνια, όπως έγινε στην περίπτωση της Cosco με το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, και όχι των ιδιωτικοποιήσεων, αφού εκτός όλων των άλλων και η αξία των μετοχών τους είναι πολύ μικρή σήμερα.

Τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, η οποία σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ελληνικού νηολογίου θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στη χώρα που πλήττεται από την ανεργία. 

Για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη τάχθηκε υπέρ της εισόδου ιδιωτών στην ΝΑΥΟΛΠ ΟΛΠ (ΚΟ) με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και της παραμονής του ΟΛΠ με μειοψηφικό πακέτο. Και αυτό, όπως τόνισε, θα πρέπει να γίνει γρήγορα, ώστε η ΝΕΖ να επιδοτηθεί για έργα υποδομών από το ΕΣΠΑ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΓΕΝΕ και τον Οίκο Ναύτου, η Ν.Δ. είναι υπέρ της αυτονομίας τους και κατά της συγχώνευσής τους.
--------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική
--------------------------