Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ποιμαντική Επίσκεψη του Κυθήρων Σεραφείμ στα Αντικύθηρα

Τη χαρά να υποδεχθούν τον Μητροπολίτη τους κ. Σεραφείμ είχαν οι λιγοστοί κατά το χειμώνα κάτοικοι των Αντικυθήρων την Πέμπτη της Έ Εβδομάδος των Νηστειών. 



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, βρέθηκε στα απομακρυσμένα Αντικύθηρα, ταξιδεύοντας ολονυκτίως μέσω Κρήτης τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή του. 

Στον Ι. Ναό του πολιούχου της Νήσου Αγίου Ιερομάρτυρος Μύρωνος, τέλεσε την ακολουθία της Θ΄ Ώρας και τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και ωμίλησε σχετικώς. 





Το εσπέρας της ιδίας ημέρας τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου εις τον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ποταμού, όπου αναφέρθηκε διεξοδικώς στο βίο του Οσίου Ιωάννου του Σιναϊτου, συγγραφέως της Κλίμακος και της Οσίας Μητρός ημών Μαρίας της Αιγυπτίας. 

Προ της αναχώρησής του, ευχήθηκε στο ποίμνιό του καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και Καλή Ανάσταση. 

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχε και ο Ιερέας των Αντικυθήρων π. Αντώνιος Λιγοψυχάκης. 

Η επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στα Αντικύθηρα είναι για τις 19 και 20 Μαΐου, όπου θα τελέσει, όπως έχει πλέον καθιερωθεί, τις Ιερές Ακολουθίες επί τη Ανακομιδή του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ι. Ναό που υπάρχει στα Αντικύθηρα.



Οι συχνές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου στο ακριτικό νησί, τόσο κατά το θέρος, όσο και κατά τον δύσκολο χειμώνα, ενισχύουν τα αισθήματα υιικής αγάπης των κατοίκων προς τον Ποιμενάρχη τους, ο οποίος ευρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους και από την αρχή της ποιμαντορίας του έχει περιβάλλει το μικρό νησί των Αντικυθήρων με την ανύστακτη πατρική του αγάπη και μέριμνα.
---------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
---------------------------