Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο Εορτασμός της καθιερωμένης επιμνημόσυνης δέησης στην προτομή του ήρωα της Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη .... ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ...

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου ετελέσθη εφέτος η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ήρωα της Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αντί της συνήθους ημερομηνίας της 24ης Μαρτίου.


Πληροφορίες η ρεπορτάζ από την εκδήλωση δεν υπάρχουν πλην της πληροφορίας ότι η ημερομηνία μετετέθη εφέτος για να "μην απωλέσουν οι μαθητές" την Αργία του Σαββάτου.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα μιας περαιτέρω λογικής εξήγησης από τον κ. Λυκειάρχη καθώς και από την Μητρόπολη Κυθήρων για την αλλαγή αυτή.

Ακόμη εντύπωση προκαλεί η επανειλημμένη έλλειψη ενημέρωσης για γεγονότα και εκδηλώσεις από την Μητρόπολη Κυθήρων {η οποία έπρεπε να γίνεται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της προς όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης και η οποία μάλλον εκφράζει έτσι την δυσαρέσκεια της για οιαδήποτε πρώτερα δημοσιεύματα τύπου που αναδημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο σε παρελθόντα χρόνο}.



Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι σκοπός των ενημερωτικών σελίδων είναι η προβολή όλων των απόψεων και όλων των τάσεων των πολιτών του τόπου αυτού από όπου και εάν προέρχονται και η ενημέρωση δεν αποτελεί προνόμιο κανενός αλλά ΚΤΗΜΑ των όλων ειδικά όταν πρόκειται για θρησκευτικές και εθνικές εκδηλώσεις.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα αντιμετωπισθεί όπως αρμόζει από όλους τους ενδιαφερομένους για τα κοινά αυτού του τόπου. Δεν υπάρχουν πια στην σημερινή κοινωνία περιθώρια για επιλεκτικές μεθόδους μιας άλλης εποχής, που έχει παρέλθει οριστικά, και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει απόλυτα αντιληπτό από όλες τις πλευρές.


----------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης- Φωτογραφίες Evita Foto
----------------------------------------------------