Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ακτοπλοΐα: Επερώτηση για τη σύνδεση Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου

Τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Όπως επισημαίνει προς την ΥΠΑΑΝ, Αννα Διαμαντοπούλου, «Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις αποτελούν ζωτικής σημασίας ζήτημα για τα νησιά μας. Ο προβληματικός χαρακτήρας αυτών των συνδέσεων αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη και τον τουρισμό, ενώ υπονομεύει το επίπεδο ζωής των νησιωτών.

Οι νησιώτες βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη από την συγκυβέρνηση του μνημονίου», και προσθέτει: «Στη Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς στα ήδη χρονίζοντα σοβαρά προβλήματα, προστέθηκε η εδώ και δέκα ημέρες πλήρης διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με την πρωτεύουσα της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Γαληνό, «η Λήμνος και ο Αη Στράτης δεν μπορούν και δεν πρέπει να ζουν σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί άμεσα και αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να το λύσει. Πρέπει η κα υπουργός να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεσα την λύση».
-------------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική
-------------------------------