Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα κυκλοφορία CD απο την KYTHERIOS MUSIC.


Catelouso: « Το Τραγούδι των Σειρήνων»

H δεύτερη δουλειά του συνθέτη Παναγιώτη Λευθέρη – «Κατελούζου» (Catelouso) με τίτλο «Το Τραγούδι των Σειρήνων» έρχεται για να τοποθετηθήσει μερικές απο τις πιό νεανικές πνοές του έργου του, στη θέση που τους αξίζει.

Δεν πρόκειται όμως για πρωτόλειες συνθέσεις που χρειάζονται απλά να ελευθερωθούν ώστε να ελευθερώσουν και το δημιουργό τους. Η συστηματική εργασία που χρειάστηκε προκειμένου να στηθεί αυτή η παραγωγή, αποδεικνύει τη συνέχεια του καλλιτεχνικού υποκειμένου, ενώ συγχρόνως το αποτέλεσμα κατορθώνει να μας μεταφέρει στην πηγή του, στις φεγγαρόλουστες νύχτες των Κυθήρων, στα ανόθευτα ακόμη καλοκαίρια εκεί, γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’80…

Τότε τοποθετούνται και οι στίχοι του συνοδοιπόρου Γιάννη Ευθυμίου, ενώ αυτοί του Γιώργου Λευθέρη και του Πάνου Φύλλη ξεπηδούν μέσα απο τις αντίστοιχες ονειρικές αναζητήσεις της δικής τους παλαιότερης γενιάς.

Τον ιδιότυπο αυτό εξωτισμό που προκύπτει, ενσαρκώνουν ιδανικά με τις ερμηνείες τους, οι τραγούδιστές: Αγγελική Κοκκίνη, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Λάμπης Κουντουρόγιαννης και ο Νίκος Κατριτζιδάκης.

Μηχανικοί ήχου ήταν ο Δημήτρης Ξενικάκης, ο Ζαφείρης Κοντογεώργης και ο Κώστα Μπόκος. Το σχεδιασμό έκανε η Μαρία Σχινά ενώ οι φωτογραφίες στο booklet είναι της Τζέλης Χατζηδημητρίου απο την συλλογή «dancing nudes”.

Παραγωγή: KYTHERIOS MUSIC 2009
Διανομή : Μουσικό Ταχυδρομείο

To Cd κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία σε όλη την Ελλάδα ενω στα Κύθηρα πωλείται σε επιλεγμένα καταστήματα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το CD, να το ακούσετε η και να το αγοράσετε απο το δίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kytheriosmusic.com