Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Απρόσκοπτη συνέχεια των πτήσεων


Παράταση των συμβάσεων για τις άγονες αεροπορικές γραμμές έως τα τέλη Νοεμβρίου. Η παράταση μπορεί να επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2009

Αθήνα
Την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών έως το τέλος Νοεμβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Μεταφορών.

Έως το τέλος Νοεμβρίου, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αναλαμβάνουν τη διασφάλιση, με κάθε πρόσφορο μέτρο και μηχανισμό, της απρόσκοπτης συνέχειας των πτήσεων στο σύνολο των άγονων αεροπορικών γραμμών.

Η χρονική αυτή περίοδος θα είναι δυνατό να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2009, ημερομηνία που αποτελεί και το απώτατο όριο λειτουργίας των Ολυμπιακών Αερογραμμών, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η μεταβατική αυτή λύση εκτιμάται ότι διασφαλίζει αξιόπιστες πτήσεις για το σύνολο των άγονων αεροπορικών γραμμών, καθώς και τη μη επιβάρυνση του Δημοσίου, αφού κατά τη μεταβατική περίοδο δεν θα καταβάλει επιδότηση στις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή αερομεταφορέων στις 24άγονες γραμμές ακυρώθηκαν και θα επαναπροκηρυχθούν μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
---------------------------------
Πηγή: Associated Press
---------------------------------