Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Από Τα Κύθηρα στα Αντικὐθηρα-Μια υπέροχη εκδρομή

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009,πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στα Αντικύθηρα από 45 Κυθηρίους με το ταχύπλοο "Αλέξανδρος" του Σπύρου Αθ. Κασιμάτη.

Διοργανωτές της εκδρομής ήταν οι, Μηνάς Ι. Μεγαλοκονόμος, ιδιοκτήτης του κεντρικού καφενείου στο Λιβάδι και Γεώργιος Δ. Κασιμάτης, Συντάξιούχος των ΕΛ.ΤΑ Κυθήρων. Στις 5 το απόγευμα ,οι Κυθήριοι αναχώρησαν από το λιμάνι του Καψαλιού και το ταξίδι συμπεριλαμβανομένης και της ξενάγησης στο Πρασονήσι ήταν διάρκειας μιάς ώρας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Διονύσιος Αν. Προγουλάκης, επέδωσε στους διοργανωτές αντίστοιχα, μία ιερή εικόνα του Αγίου Μύρωνα και ένα βιβλίο με την τίτλο "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων" .



Κατά την παραμονή στο Αντικύθηρα οι εκδρομείς φύτεψαν συμβολικά στο νησί ένα δένδρο σε σημείο που υπέδειξε η Κοινότητα προς ένδειξη αγάπης και ανάμνησης της εκεί επισκέψεώς τους.


Οι ντόπιοι με χαρά διέθεσαν τα αυτοκίνητα τους και έτσι οι εκδρομείς ξεναγήθηκαν σε όλο το Νησί. (Προσκύνημα στο Αγ. Μύρωνα, επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο, απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα στην Καμαρέλα κ.λ.π.)

Ο άριστος μάγειρας και ταβερνιάρης κ. Μύρωνας Πατακάκης, ετοίμασε τα εδέσματα -κοκκινιστό ντόπιο κατσικάκι, βραστή γίδα με Κρητικό γαμοπίλαφο και άλλα ντόπια φαγητά κ.λ.π.) Τα ποτά του δείπνου προσφέρθηκαν από την Κοινότητα.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ευχαρίστησε τους διοργανωτες της εκδρομής,τον ιδιoκτήτη και Κυβερνήτη του τουριστικού πλοίου κ. Σπύρο Κασιμάτη και ευχήθηκε προς όλους να είναι καλά και να ξανακάνουν σύντομα προς τα Αντικύθηρα και άλλες εκδρομές και προσκάλεσε κάθε Κυθήριο να ταξιδέψει στα Αντικύθηρα και να γνωρίσει την "άγρια" και επιβλητική ομορφιά του.

Η διασκέδαση στην ταβέρνα κράτησε μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες με ζωντανή μουσική .



Τόσο το ταξίδι της μετάβασης των εκδρομέων στα Αντικύθηρα, όσο και της επιστροφής τους στο Καψάλι, έγινε με άριστο καιρό και με την Πανσέληνο να καθρεπτίζεται στα νερά της θάλλασας των Κυθήρων.


-----------------------
Ρεπορτάζ: Μαθιός
-----------------------