Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Όταν τα ίδια λάθη γίνονται για τρίτη φορά, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά λόγω... βλακείας!

13-7-2013 η παράκαμψη των Βουτιάνων παραδίδεται για δεύτερη φορά μετά την πρώτη πτώση του δρόμου.
•  Τατούλης: «Αν δεν είχα τις διαβεβαιώσεις των υπηρεσιών και των τεχνικών παραγόντων, δεν θα πήγαινα σε καμία τέτοια διαδικασία».
•  Νικολάκου: «ένα έργο στο οποίο αποδείξαμε, ότι σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και όλους τους άλλους αρμόδιους φορείς, μπορέσαμε πολύ γρήγορα με πολύ λίγα χρήματα να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει».
•  Δαβάκης: «ο δρόμος έγινε κυρίως με δικά του (των πολιτών) χρήματα»


Ο δρόμος πέφτει για δεύτερη φορά
31-3-2014 Ο Βουδούρης προεκλογικά επισημαίνει ότι είναι ένα έργο για τα έργα, όχι για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, αλλά για να έχουν κέρδη οι εργολάβοι. Και το μεγάλο ερώτημα «τι θα γίνει εάν ξαναπέσει αυτός ο δρόμος;»

Ο δρόμος ξαναφτιάχνεται και παραδίδεται πάλι στις 1-8-2014
Τζανετέα: «εφαρμόστηκε η μελέτη που σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν η καταλληλότερη για να μπορέσει να κρατηθεί ο δρόμος. Έχει γίνει ότι ήταν δυνατόν να γίνει και με εμπειρία που ζητήσαμε και τη συνδρομή από επιστήμονες σε άλλες χώρες που έχουν τέτοια προβλήματα».

3-3-2015 ο δρόμος έχει αρχίσει για τρίτη φορά να εμφανίζει ρήγματα
Πουλοκέφαλος: «είχα προβλέψει και είχα πει ότι με τον τρόπο που γίνεται η επέμβαση για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο σημείο, ότι ο δρόμος θα καταρρεύσει, δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί αυτό ήταν εντελώς έξω από την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού με τον τρόπο που γινόταν».

12-3-2015 οι εικόνες από το ελικόπτερο της APELA μιλούν από μόνες τους
Το ρήγμα του δρόμου έχει προχωρήσει και μπορούμε να δούμε ακόμα και με γυμνό μάτι την καθίζηση που έχει ξεκινήσει να υφίσταται. Τα πλάνα από το ελικόπτερο δείχνουν όχι μόνο τη ρηγμάτωση του δρόμου, αλλά και ένα ρέμα που έχει δημιουργηθεί πάνω από το δρόμο, που μοιάζει να αποκόβει το λόφο στα δύο.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη μέρα που δημοσιεύσαμε το θέμα. Η παρέμβαση Πουλοκέφαλου κάνει λόγο για σπηλαίωση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να περνά κάποιος από πάνω και ξαφνικά, να ανοίξει ο δρόμος και να πέσει μέσα.

Καμία αρμόδια αρχή της Περιφέρειας που είναι υπεύθυνη για το έργο, δεν έχει πει λέξη.

Αλλά εμείς ρωτάμε:
Είναι ασφαλής ο δρόμος; Μπορούμε να περνάμε από πάνω με το αυτοκίνητό μας και με τα παιδιά μας χωρίς να κινδυνεύουμε;

Και αναρωτιόμαστε:
•  Κυρία Τζανετέα, η Περιφέρεια έφτασε σε σημείο να ζητήσει από άλλες χώρες την τεχνογνωσία για να φτιάξει το δρόμο σωστά. Αν κάποιος ταξιδέψει στο εξωτερικό θα δει «θαύματα» της επιστήμης. Κτήρια όσο ένα βουνό και δεν πέφτουν, γέφυρες χιλιόμετρα μέσα σε θάλασσα και δεν πέφτουν. Από ποια χώρα ήρθε η τεχνογνωσία; Από το Ουζμπεκιστάν;

•  Κύριε Τατούλη οι υπηρεσίες σας, σας διαβεβαίωσαν ότι ο δρόμος είναι εντάξει, και η ασφάλεια είναι δεδομένη! Πείτε μας, που βρίσκονται οι άνθρωποι που διαβεβαίωναν επίσης για το Σκούρα - Πυρί και για την παράκαμψη της Μακρυνάρας; Μήπως είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σας διαβεβαιώνουν για το δρόμο της παράκαμψης Βουτιάνων; Και εσείς τους πιστέψατε για... τρίτη φορά;

•  Κυρία Νικολάκου τι μας αποδείξατε ακριβώς; Ότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσατε να κάνετε; Δηλαδή το χειρότερο ποιο είναι;

•  Κύριε Δαβάκη όταν ευχόσασταν αυτά που λέγατε, κάνατε ένα τραγικό λάθος. ΔΕΝ κάνατε μπροστά στις κάμερες... το σταυρό σας!

•  Κύριε Πουλοκέφαλε, πόσο δυνατή ήταν η φωνή σας τότε, από τη θέση του Προέδρου;

•  Κύριε Βουδούρη σας είπε κανείς γκαντέμη που κάνατε σωστές προβλέψεις προεκλογικά για το δρόμο των Βουτιάνων και θεωρήσατε σωστό, να παραιτηθείτε από το Περιφερειακό Συμβούλιο;

Στο χωριό μου στον Πάρνωνα, οι συγχωριανοί μου λένε:
•  Το πρώτο λάθος «συγχωρείται» και μαθαίνεις από αυτό.
•  Στο δεύτερο ίδιο λάθος, θυμώνεις, αλλά τουλάχιστον έχεις μάθει για να μην επαναληφθεί.
•  Στο τρίτο ίδιο λάθος γελάς, γιατί απέναντί σου έχεις έναν... βλάκα, (ή έναν ανίκανο)!!!

Φοβάμαι, ότι δυστυχώς οι πολίτες επέλεξαν να αφήσουν τις τύχες τους, σε ανθρώπους που το τρίτο λάθος, τους βγαίνει από φυσικού τους!!! Τώρα ας κάτσουμε όλοι μαζί να γελάμε, γιατί απλά ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Εμείς πάντως σας τα λέγαμε, αλλά κάποιοι από εσάς νομίζατε πως είμαστε ένα κανάλι μεγάλων συμφερόντων, και όχι άνθρωποι μέσα από την κοινωνία της Λακωνίας, που αγωνιούμε το ίδιο με εσάς, για το αύριο των παιδιών μας. Λυπούμαστε δύο φορές. Μια γιατί δεν μας ακούσατε και μια γιατί θα βιώσουμε όλοι μας το τρίτο λάθος, παρόλο που δεν το επιλέξαμε...

(Αυτή είναι η άποψή μας και απλά τη μοιραζόμαστε μαζί σας)


Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον video...

---------------------------------------------
Πηγή: apela.gr
---------------------------------------------