Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Επιστολή κ. Μποσκόπουλου

Αγαπητέ κε Λαμπρινίδη,

Θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να μας ενημερώνεται για τα Κυθηραϊκά νέα και γεγονότα μέσα από τον ιστότοπό σας και να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε σε αυτή την κατεύθυνση.

Εγώ και η οικογένειά μου ανήκουμε σε αυτούς που αγαπήσαμε τα Κύθηρα με την πρώτη μας επίσκεψη το 2006  και κατά κάποιο τρόπο δεθήκαμε με αυτά, χτίζοντας το σπίτι μας στα Αρωνιάδικα. Από τότε περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε σε αυτά, φέρνουμε τους φίλους και γνωστούς μας και διαφημίζουμε το όμορφο αυτό νησί όσο και όπου μπορούμε. Συγχρόνως δενόμαστε , και δενόμαστε με νέους Κυθήριους φίλους.

Καταλαβαίνεται λοιπόν την αξία και σημασία που έχει  για μας αυτό το παράθυρο επικοινωνίας που μας προσφέρεται.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σταθώ και στην πρόσφατη ανάρτηση για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου και ειδικότερα στην επισήμανσή σας ότι «σε μια σωστή και δίκαια κοινότητα πρέπει να προτιμάται πάντα το καλό που θα είναι κοινό για όλους».

Είναι μια πολύ σωστή επισήμανση και εύχομαι αυτό να επικρατήσει σαν σκέψη σε όλους μας, γιατί έχοντας ζήσει αυτά τα χρόνια διάφορες περιπτώσεις και πρωτοβουλίες, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πολλές φορές σύγχυση και σύγκρουση συμφερόντων που επενεργεί ενίοτε αρνητικά σε πραγματικά αναγκαία αναπτυξιακά έργα, αλλά και σε άλλα που χρειάζονται και μια δεύτερη ή και τρίτη σκέψη.

Η επέκταση του διαδρόμου π.χ. είναι αναγκαία και για λόγους δική μας ασφαλείας έστω και αν δεν εκτιναχθεί κατακόρυφα η άφιξη τσάρτερς.

Εύχομαι στο τέλος όλα να πάνε καλά και όπως πρέπει και η τοπική κοινωνία και εμείς που ζούμε μαζί της να έχουμε την ευκαιρία να επωφελούμαστε από πραγματικά κοινωφελή αναπτυξιακά έργα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Πάρις Μποσκόπουλος
Βριλήσσια / Αρωνιάδικα