Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Διδάσκουν ΗΘΟΣ ΕΣΗΕΑ και Δήμαρχος Αθηναίων

Το ποσό που αποφάσισε να προσφέρει η Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), προς αποκατάσταση των ζημιών των αγαλμάτων του Κωστή Παλαμά και του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στον Δήμο Αθηναίων, «να κατατεθεί στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Άνεργων Δημοσιογράφων» ζήτησε, σήμερα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ως απάντηση ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, στην ανάλογη πράξη της Ένωσης, αποδεικνύοντας, πως στις σημερινές δύσκολες μέρες, υπάρχουν τέτοιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και τέτοιες ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.


«Ευχαριστώ θερμά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την ευαισθητοποίηση και ζητώ το ποσό αυτό να κατατεθεί στο ταμείο Αλληλοβοήθειας ανέργων δημοσιογράφων.

Θέλω να εξάρω την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να καλύψει το κόστος αποκατάστασης των αγαλμάτων Παλαμά και Ξενοπούλου, που έπεσαν θύματα βανδάλων» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη διάθεση 2.000 € για τις ανάγκες καθαρισμού και αποκατάστασης των αγαλμάτων του Κωστή Παλαμά και του Γρηγορίου Ξενόπουλου, απόφαση που έκανε γνωστή με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Η επιστολή της Ενώσεως προς τον Δήμαρχο Αθηναίων

«Κύριε Δήμαρχε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την μεγάλη απογοήτευσή του, βλέποντας τα αγάλματα του Κωστή Παλαμά και του Γρηγορίου Ξενόπουλου βεβηλωμένα, μετά την επίθεση που δέχτηκαν από βάνδαλους.

Επειδή πρόκειται για δύο από τους μεγαλύτερους πνευματικούς άντρες της χώρας, οι οποίοι υπήρξαν δημοσιογράφοι και μέλη της Ένωσής μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να συμμετάσχει έμπρακτα στην αποκατάσταση των αγαλμάτων. Για το λόγο αυτό σας διαθέτουμε το ποσό των 2.000€ και ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που σημειώνονται τέτοια θλιβερά φαινόμενα στην πόλη μας.»
--------------------------------
Πηγή: epoli.gr
--------------------------------