Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Και οι οφειλές προς Δήμους στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Την ένταξη και των οφειλών προς τους Δήμους στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ανακοίνωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητούν το σχετικό νομοσχέδιο. Ακόμη ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το νέο ΤΑΙΠΕΔ θα πηγαίνουν κυρίως για την κοινωνική ασφάλιση.

Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν, πλέον θα εντάσσονται και οι οφειλές σε Δήμους στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στους Δήμους.


Όπως έκανε γνωστό η ΚΕΔΕ, που είχε υποβάλει σχετική πρόταση, στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των οφειλών προς τους ΟΤΑ που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς σε γη.

Ακόμη, η κ. Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» λύεται και τίθεται σε εκκαθάριση και η περιουσία της μεταβιβάζεται σε φορέα του Δημοσίου με υπουργική απόφαση.

Επίσης η ΕΤΑΔ απορροφάται από το υπό σύσταση νέο ΤΑΙΠΕΔ, που θα έχει ως σκοπό την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τα έσοδα θα πηγαίνουν κυρίως για χρηματοδότηση κοινωνικής πολιτικής του κράτους και της κρατικής ασφάλισης, αναφέρει η ρύθμιση, προσθέτοντας την λέξη «κυρίως» σε σχέση με την υφιστάμενη διατύπωση.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ρώτησε αν τα έσοδα θα πηγαίνουν για το χρέος – κάτι που αναφέρει η επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup.

«Όχι» απάντησε η Ν. Βαλαβάνη, εξηγώντας ότι τα έσοδα θα είναι και για άλλες δευτερεύουσες ανάγκες του Δημοσίου.

Τέλος ανακοινώθηκε η παράταση λειτουργίας του ΟΔΙΕ έως τις 15 Ιουλίου 2015.
--------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική
--------------------------