Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ποιος ελέγχει το ηλεκτρονικό μας αποτύπωμα στο διαδίκτυο;

Μέσα στα χρόνια που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, έχουμε κάνει διάφορα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, έχουμε αφήσει σχόλια, έχουμε γράψει σε blogs ή ακόμα ακόμα, έχουμε δηλώσει τις προτιμήσεις μας σε κάποιο θέμα.



Πόσο συχνά όμως, ελέγχουμε το ηλεκτρονικό αποτύπωμα που έχουμε αφήσει στο διαδίκτυο, μέσα σε αυτά τα χρόνια; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν συχνά αυτό. Με αποτέλεσμα, κάποια στιγμή, να το κάνει κάποιος άλλος γι αυτούς και να διαπιστώσει ενδεχομένως πράγματα που... δεν τον κάνουν τόσο χαρούμενο, ή είναι βλαβερά για την κοινωνική ή την επαγγελματική του εικόνα.

Όπως διαβάζουμε στο digitallife.gr, η Google διαθέτει μία υπηρεσία που σας στέλνει ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποιος αναρτά κάτι σχετικό με εσάς στο διαδίκτυο, όπως το όνομά σας ή την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Η υπηρεσία λέγεται Me on the Web και είναι μέρος του Google Dashboard.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις που θα λαμβάνετε, όπως και τι θα αφορούν, αλλά και θα μπορείτε να διαχειρίζεστε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο, αλλά και πώς να αφαιρέσετε ανεπιθύμητο περιεχόμενο από τις αναζητήσεις.

Η εικόνα μας στο διαδίκτυο πια, είναι αντίστοιχη με την εικόνα μας όταν βγαίνουμε στο δρόμο. Δεν θα βγαίνατε με τις πιτζάμες, έτσι δεν είναι;
----------------------------
Πηγή: defencenet.gr
----------------------------