Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ

Μετά τα όσα ανεξέλεγκτα έχουν διαρρεύσει από άτομα τα οποία δε γνωρίζουν καλά το θέμα της μετάθεσης της παθολόγου από το νοσοκομείο Κυθήρων, απαντώ μόνο παραθέτοντας το ιστορικό των αιτήσεων της και την πορεία αυτών, όπως προκύπτουν από το αρχείο των εγγράφων που τηρείται στο νοσοκομείο μας, καθώς και από τα πρακτικά του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, τα οποία κατόπιν αιτήσεως μπορούν να δοθούν σε φωτοαντίγραφα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

·         03/12/2009 αίτηση μετάθεσης στο Παν. Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια». Ενεργοποιείται η ίδια αίτηση τον Φεβρουάριο του 2011.
Τίθεται σα θέμα προς συζήτηση στη  συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου στις 28/04/2011. Ζητείται κατά πλειοψηφία η παραμονή της παθολόγου έως το τέλος Αυγούστου του 2011 ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω τουριστικής περιόδου. Διαβιβάζονται τα σχετικά στην 2Η Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, καθώς  και στο ΥΥΚΑ, όπου υιοθετείται η απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου.

·         04/10/2011 αίτηση για απόσπαση 2 ετών στο Γ.Ν. Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας»
Τίθεται σα θέμα προς συζήτηση, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου στις 19/10/2011. Κατά πλειοψηφία εγκρίνεται η απόσπαση, μειοψηφήσασας της Προέδρου (Μαραυγάκη Λ.), η οποία ψήφισε αρνητικά. Διαβιβάζονται τα σχετικά στη 2η Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου και στο ΥΥΚΑ. Το ΥΥΚΑ εγκρίνει την απόσπαση για έξι μήνες

·         11/04/2011 αίτημα για άρση της απόφασης απόσπασης για έξι μήνες όπως είχε εγκριθεί από το ΥΥΚΑ.

10/10/2011 αίτηση για μετάθεση στο Παν. Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια».
Τίθεται σα θέμα προς συζήτηση, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου στις 05/12/2011. Κατά πλειοψηφία δεν εγκρίνεται, μειοψηφήσαντος του εκπροσώπου των ιατρών (Κασιμάτη Ευσ) ο οποίος ψήφησε θετικά.  Διαβιβάζονται τα σχετικά στη 2η Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και στο ΥΥΚΑ.

·         08/03/2012 αίτηση για μετάθεση στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.
Τίθεται σα θέμα προς συζήτηση, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου που έγινε στις 30/03/2012. Κατά πλειοψηφία εγκρίνεται η μετάθεση με μειοψηφήσαντες την Πρόεδρο (Μαραυγάκη Λ.) και τον Αντιπρόεδρο (Κομηνό Γ.) οι οποίοι ψήφισαν αρνητικά.  Διαβιβάζονται τα σχετικά στη 2η Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, η οποία αποφασίζει θετικά ως προς τη μετάθεση και στις 12/04/2012 διαβιβάζει τα έγγραφα στο ΥΥΚΑ, που όμως ακόμα αναμένουμε απάντηση.
           
 Τελικά η παθολόγος μετατίθεται με την αίτησή της που είχε γίνει στις 10/10/2011, που εκεί όμως η απάντηση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου (συνεδρίαση της 05ης/12/2011) ήταν αρνητική, καθώς επίσης αρνητική ήταν και η απάντηση της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου.

Νομίζω πως όποιος ενδιαφέρεται να μάθει πως ακριβώς έχουν εξελιχθεί τα γεγονότα στην πραγματικότητα, τώρα έχει την απάντηση όπως αυτή διαμορφώνεται από τα πλήρη και αληθινά στοιχεία, όπως προκύπτουν και από τα επίσημα έγγραφα τα οποία τηρούνται στο Νοσοκομείο.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να προσθέσω πως όλοι μας θα πρέπει να αναλαμβάνουμε το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί και αυτό  αποδεικνύεται από τις πράξεις μας μόνο και όχι από «ανυπόστατα» λόγια. 

Η κατά πολλούς εξ΄ υμών «ξένη», η οποία τοποθετήθηκε σα Διοικητής στο Νοσοκομείο του νησιού σας και για την οποία έγινε από κάποιους τόση προσπάθεια να μην τοποθετηθεί στη θέση αυτή, απέδειξε απλώς, πως προσπαθεί όπως δεσμεύτηκε, να υπηρετήσει τον Κυθηραϊκό λαό μέσα από μια διοίκηση που διαπνέεται από τις βασικές αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον.  

Λία Μαραυγάκη
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ