Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Άρχισαν τα Λουκέτα στα Νοσοκομεία !

Εδώ και μήνες ήταν γνωστό το μεγάλο οικονομικό έλλειμμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που είχε σαν συνέπεια το νοσοκομείο ουσιαστικά να υπολειτουργεί. 


Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι τελικά έφτασαν στο απροχώρητο, καθώς με απόφαση της Διοικήτριας του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, κ. Μπούρτσου, κλείνει οριστικά η Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει και το κλείσιμο ολόκληρου του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το πρόβλημα είχε ανακύψει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας των μέτρων του Μνημονίου, τα οποία πάγωσαν κάθε πρόσληψη γιατρού, ακόμη και στις ακραίες περιπτώσεις που νοσοκομεία κινδύνευαν με κλείσιμο. 

Παρ΄όλες τις παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο νοσοκομείο η απάντηση του υπουργείου Υγείας ήταν αρνητική, η Διοικήτρια, όμως, επέμεινε ότι θα κρατήσει ανοιχτή την Κλινική, κάνοντας μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία της Μακεδονίας.

«Αίφνης, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, η Διοικήτρια αποφάσισε να κλείσει την Παθολογική Κλινική και αναγκάζει τους ασθενείς να μεταβαίνουν στο υπερπλήρες νοσοκομείο της Κοζάνης για εξέταση και νοσηλεία», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Αύριο, στο προαύλιο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώστε να βρεθεί μια λύση, κυρίως για τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα η παθολογική κλινική.
---------------------------
Πηγή: capital.gr
---------------------------