Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΕΟΡΤΗ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ στα Αντικύθηρα
Αποδεικνύοντας πόσο κοντά είναι στο ποίμνιό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου στα Αντικύθηρα, το δεύτερο νησί της επαρχίας του με τους λιγοστούς κατά το χειμώνα κατοίκους.




Το πρωί του Σαββάτου προσκύνησε στον Ι. Ναό του πολιούχου της νήσου Αγίου Μύρωνος και τέλεσε τρισάγιο στο Κοιμητήριο του Ναού υπέρ αναπαύσεως όλων των εκείθεν αναπαυομένων. 

Το εσπέρας του Σαββάτου τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου ο ίδιος προ τριετίας καθιέρωσε να εορτάζεται ο Ναός κάθε χρόνο και στις 20 Μαΐου, ήτοι στην ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου που γιορτάζει η Εκκλησία μας. 

Την Κυριακή του Τυφλού, 20 Μαΐου, τέλεσε την ακολουθία του Μεσονυκτικού, τον Όρθρο και την Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας τις οποίας εψάλη Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω της Ενσωματώσεως των Επτανήσων στη Μητέρα Ελλάδα (21η Μαΐου 1864).



Εόρτια κεράσματα μοιράστηκαν στον αύλειο χώρο του Ναού, από τον Επίτροπο του Ναού κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη, ο οποίος το μεσημέρι παρέθεσε εόρτιο τράπεζα.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης στα Πατεριανά Αντικυθήρων και μετά ανεχώρησε με το πλοίο της γραμμής για τα Κύθηρα.

Στα Ιερά Αναλόγια έψαλλαν οι Πρωτοψάλται από την Αθήνα κ. Δημήτριος Μηλιώτης και κ. Εμμανουήλ Αβραάμ που μετέβησαν στα Αντικύθηρα επί τούτου όπως κάθε χρόνο με δαπάνες του κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη.
---------------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης -Φωτογραφίες Ιωάννης Τζινάκος
---------------------------------------------------------------