Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Βουτιά 8% στο Χρηματιστήριο Αθηνών-Μετεκλογικός πανικός στα ευρωπαϊκά

Πτώση άνω του 8% καταγράφει ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος κινείται κάτω από τις 640 μονάδες, άμεσα επηρεασμένπς από την πολιτική αβεβαιότητα που προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής. απώμειες καταγράφονται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ «κόκκινο» χτύπησαν οι ασιατικές αγορές.

Συγκεκριμένα, στις 633,21 μονάδες βρισκόταν στις 11 το πρωί ο δενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου αθηνών καταγράφοντας μείωση της τάξης του 8, 19% και τον τζίρο να κυμαίνεται στα 10,66 εκατ. ευρώ.

Στο limit down οι τράπεζες, πάνω από 10% οι απώλειες για τον FTSE 20 στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.
«Οι αγορές αναμένεται να είναι ευμετάβλητες λόγω της πολιτικής αστάθειας από τα αποτελέσματα των εκλογών. Σήμερα αναμένουμε αρνητικό άνοιγμα, καθώς κανένα κόμμα (ή συνδυασμός κομμάτων) δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει 151 έδρες», επισημαίνει η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Στο μεταξύ, η Citigroup προσδιορίζει στο 50% - 75% τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στους επόμενους 12-18 μήνες από 50% πριν από τις εκλογές.

Με σημαντικές απώλειες άνοιξε σήμερα και το χρηματιστήριο του Παρισιού, όπως και τα άλλα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, όπου η αβεβαιότητα για την Ελλάδα προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ.

Ο δείκτης CAC 40 κατέγραφε απώλειες 49,50 μονάδων (1,57%) στις 3.112,47 μονάδες, ενώ στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση με τις πρώτες συναλλαγές κατά 2,20%.
--------------------
Πηγή: Έθνος --------------------