Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κατασκευή έργου δικτύου φωτισμού Φανερωμένης Σαλαμίνας







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Πειραιάς  28 - 2 - 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδ:. 18531
Τηλέφ.: 213- 20 73 724
FAX: 213- 20 73 749
Πληροφορίες: Μαρία Σαλπά
                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                   «Κατασκευή έργου δικτύου φωτισμού Φανερωμένης Σαλαμίνας»

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, η σύμβαση κατασκευής του έργου «επέκταση Δημοτικού δικτύου φωτισμού Δήμου Σαλαμίνας στον οδικό άξονα λεωφόρος Φανερωμένης - πορθμείο Φανερωμένης Νέα Πέραμος», προϋπολογισμού 730.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η επέκταση  του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Λ. Φανερωμένης στη Σαλαμίνα από την θέση Ψιλή Άμμος μέχρι το πορθμείο Φανερωμένης - Νέα Πέραμος.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού στον παραπάνω οδικό άξονα συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων, δηλαδή 150 ιστοί οδικού ηλεκτροφωτισμού με τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα και λυχνίες καθώς και τα απαιτούμενα καλώδια τροφοδοσίας, του ηλεκτρικούς πίνακες διανομής και τα φρεάτια. 

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το έργο του ηλεκτροφωτισμού στη Λεωφόρο Φανερωμένης Σαλαμίνας, είναι ένα έργο απολύτως χρήσιμο για την ασφάλεια των οδηγών, σε ένα άξονα με ιδιαίτερη επιβάρυνση, μέσω του οποίου συνδέεται το νησί με την Εθνική Οδό. Με την ολοκλήρωσή του δημιουργούνται συνθήκες καλύτερης ασφάλειας, σε μια κεντρική αρτηρία στην οποία έχουμε θρηνήσει θύματα. Είναι ένα ουσιαστικό έργο υποδομής που αποδεικνύει ότι ο λόγος μας έχει αντίκρισμα αλήθειας, αφού υλοποιούμε έργα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα».