Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22-02-2013
   
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Εκστρατεία ενημέρωσης σε Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες

Το πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών με στόχο την ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής, καθώς και την απευθείας τόνωση του επιχειρείν σε συνθήκες κρίσης παρουσιάζουν από κοινού σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, που διοργανώνουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, Δήμοι και Περιφερειακές Ενότητες της επιμελητηριακής Περιφέρειας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Μετά την από κοινού παρουσίαση του ΒΕΠ με τον Δήμο Ασπροπύργου, πραγματοποιήθηκε από κοινού με το ΒΕΠ παρουσίαση των προγραμμάτων αυτών στον Δήμο Πόρου την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου. 

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα αυτά στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα (Ηρώων Πολυτεχνείου 78, 1ος όροφος). Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι: Σταυρούλα Δήμου, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής,  Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και  Αιμίλιος Σαμαράς, Γενικός Διευθυντής ΕΛΑΝΕΤ. Την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου - Υπηρεσιών» θα πραγματοποιήσει η Κωνσταντίνα Τζιαφέτα, Στέλεχος ΕΛΑΝΕΤ ενώ για τη συμπληρωματικότητα του ΕΤΕΑΝ στο πρόγραμμα θα μιλήσει η Σταυρινάκη Ευαγγελία, Διευθύντρια Ανάπτυξης Εργασιών ΕΤΕΑΝ.

Την ίδια ημέρα (Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013) και ώρα 19:00 ο Ειδικός Σύμβουλος του ΒΕΠ Γιώργος Χαρλόφτης θα πραγματοποιήσει παρουσίαση των προγραμμάτων αυτών, που αφορούν χρηματοδοτήσεις και κοινοτικά προγράμματα, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων (Χρ. Μωραΐτη και Γ. Μαυρουκάκη). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση επιδιώκεται, επίσης, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, καθώς η ενίσχυση κατευθύνεται και σε υπό σύσταση επιχειρήσεις.