Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ - Θέλουν να φορολογήσουν και τις λίστες γάμου !

Όπως φαίνεται το ΥΠΟΙΚ δεν αφήνει ούτε καρφίτσα να πέσει κάτω.


Και ψάχνει τους εμβασματούχους που έστειλαν τις αποταμιεύσεις τους στο εξωτερικό ακόμη και στις λίστες γάμου!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

όσοι επικαλούνται χρηματικά ποσά που προέρχονται από λίστες γάμου - δώρα γάμου, ελέγχεται αν ο ισχυρισμός είναι αληθής και ότι πράγματι τα λεφτά αυτά μπήκαν στο λογαριασμό από τρίτους, μέσα στους τελευταίους δύο μήνες προ του γάμου τους. 

Το βάρος της απόδειξης το φέρει ο δικαιούχος του εμβάσματος, προσκομίζοντας κάθε νόμιμο μέσο, όπως π.χ. ληξιαρχική πράξη γάμου και αντίγραφο κίνησης τραπεζικού λογαριασμού, για διάστημα μέχρι δύο μηνών πριν, έως και ενός μήνα μετά την τέλεση του γάμου. 

Επιπλέον, απειλούνται και με αναδρομικούς φόρους αφού  η δήλωση «δεν αποκλείει τον έλεγχο για την τυχόν επιβολή φόρου δωρεάς» που έπρεπε τυχόν να πληρωθεί στις περιπτώσεις αυτές.

όσοι ισχυρίζονται πως βρήκαν λεφτά επειδή πούλησαν μετοχές (εισηγμένες ή μη), κρατικά ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, έρχονται αντιμέτωποι με αναδρομικούς ελέγχους «πόθεν έσχες». 

Ως προϋπόθεση τίθεται ότι «η εκποίηση τους έχει λάβει χώρα πριν από την ημερομηνία του εμβάσματος και εφόσον βέβαια προκύπτει από νόμιμα παραστατικά (πινακίδια αγοράς - πώλησης, βεβαίωση χρηματιστηριακής εταιρίας - χρηματιστηρίου, δήλωση απόδοσης του οικείου φόρου) στα οποία απεικονίζονται οι σχετικές πράξεις».

Αλλά ο έλεγχος δεν σταματάει εδώ: «επιπλέον, σε κάθε περίπτωση ελέγχεται η οικονομική δυνατότητα απόκτησης των τίτλων αυτών από το φορολογούμενο», σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου.. 
 -------------------------
Πηγή: lykavitos.gr
---------------------------