Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση της βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.



Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Α΄ Πειραιά
 
Πειραιάς, 22/02/2013

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συνάντηση της βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

 
Συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση.

Οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου εξέφρασαν στη βουλευτή τις ανησυχίες τους για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Πρότυπων Σχολείων και τις επικέντρωσαν στο θέμα των εξετάσεων από το γυμνάσιο στο λύκειο. 

Η βουλευτής άκουσε με προσοχή τις απόψεις των γονέων και συζήτησε διεξοδικά μαζί τους για τη σημασία του θεσμού των Προτύπων Σχολείων στη χώρα μας και για την πόλη του Πειραιά. Υποστήριξε ότι η λειτουργία τους είναι σημαντική για την αναβάθμιση της Β/θμιας δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και για την ελληνική οικογένεια που δεν έχει τη δυνατότητα να στείλει τα παιδιά της σε καλά ιδιωτικά σχολεία. 

Συμφώνησε με τους γονείς ότι η πολιτεία έχει υποχρεώσεις απέναντι σ’ αυτά τα σχολεία για να γίνουν σχολεία αριστείας και ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστό όλο το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας τους. Η Μαρία Ρεπούση έχει εξάλλου καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Σημείωσε ότι τα πρότυπα σχολεία είναι λογικό να έχουν επιπλέον εξετάσεις και όχι μόνον τις προαγωγικές. 

Αυτό, υπογράμμισε θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο από την πολιτεία εξαρχής για να προετοιμαστούν ανάλογα οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και τα σχολεία. Ακόμα όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση της καθυστέρησης της σχετικής εγκυκλίου προς τα σχολεία πρέπει να αναζητηθούν τρόποι που θα καθησυχάζουν την αγωνία των γονιών η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει και στα παιδιά.