Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ

2 μέρες πριν αναρτήθηκε στο youtube ένα βίντεο με το όποιο ήταν αιτία πολλών διχασμών ανάμεσα σε κάτοικους «μέσα δήμου» και «έξω  δήμου».

Σκοπός αυτής της δημοσίευσης είναι να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα από πλευράς μας διότι το τελευταίο πράγμα που θέλαμε ήταν να δημιουργηθούν τέτοιου είδους αντιπαλότητες στο νησί μας.

Το περασμένο Καλοκαίρι αποφασίσαμε εγώ ο Μανώλης ο Δαπόντε και ο Κωνσταντίνος ο Φατσέας να διαθέσουμε κάποια χρήματα ώστε να μπορέσουμε στο μέλλον σιγά-σιγά να προσφέρουμε στο νησί κάτι το οποίο πάντα θέλαμε να υπάρχει όμως ποτέ δεν υπήρξε ένα δικό μας «Studio» το οποίο ασχολείται με την εικόνα αλλά και τον ήχο στο οποίο όλοι θα ήταν ευπρόσδεκτοι.


Όταν αποκτήσαμε τον εξοπλισμό και ασχοληθήκαμε με αυτό είπαμε σε αρκετά παιδιά όποιος ενδιαφέρεται για την μουσική ή την εικόνα να βοηθήσει με τις ιδέες του.

Σιγά-σιγά όσοι είχαν όρεξη για μουσική συζητούσαμε και έτσι μαζευόμασταν για κάποιες πρόβες. Την ίδια περίοδο γνωρίσαμε κάποια παιδιά στα οποία άρεσε η hip hop μουσική, το σκεφτήκαμε και είπαμε να ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό πιθανότατα θα έχει ενδιαφέρον..

Ένα παιδί από αυτά ο Νίκος ο Αργείτης λοιπόν είχε πάρει την απόφαση να γράψει ένα τραγούδι για το οποίο μοναδική έμπνευσή του ήταν μια μάζωξη της τάξης μας ένα Καλοκαίρι που είχε πραγματοποιηθεί στα Μυρτίδια.

Τελείως στην πλάκα, εφόσον αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το κομμάτι μιας και υπήρχε η βάση, λόγω των στίχων, ανέλαβα την δημιουργία μουσικής και ο Μανώλης ο Δαπόντε ότι έχει να κάνει με την εικόνα.

Όταν τελειώσαμε την δουλειά μας  θελήσαμε να την δείξουμε στους φίλους μας, μιας και φέτος αυτή η τάξη τελειώνει το λύκειο και αν όχι όλοι (απλά για να μην είμαι απόλυτος) με όσους συζητήθηκε το βρήκανε διασκεδαστικό.

Στην πορεία έτυχε να δει αυτό το βίντεο και άλλος πληθυσμός του νησιού με αποτέλεσμα να θιχτούν πολλοί, λόγο των στίχων του κομματιού.

Η αλήθεια είναι πως δυσαρεστηθήκαμε όλοι μας με αυτό το γεγονός γι’ αυτό και με αυτή την δημοσίευση θα ήθελα (θέλαμε) να ζητήσω (ζητήσουμε) συγνώμη για οποιαδήποτε λανθασμένη ερμηνεία αποτυπώθηκε μέσω αυτού του τραγουδιού.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να υπονοήσουμε κάτι άσχημο (γι’ αυτό και στην αρχή το κομματιού αναφέρει πάνω αριστερά πως το κομμάτι είναι χιουμοριστικό)ούτε για τον μέσα δήμο αλλά και για κανέναν.

Είμαστε ένα νησί και όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο. Η  τοποθεσία δεν δηλώνει τον χαρακτήρα κανενός κατά την γνώμη μας.

{Θα ήθελα να σημειωθεί ότι η γενιά μας αλλά και εμείς οι ίδιοι ποτέ δεν αναφέραμε το μέσα δήμο ή τον έξω δήμο με σκοπό κάποιον σχολιασμό παρά μόνο για ενδεικτικούς λόγους, διαχωρισμού του νησιού. Αυτό το επιβεβαιώνει το γεγονός πως ο Μανώλης ο Δαπόντε είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού και μάλιστα στον μέσα δήμο οπότε δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει να συμμετέχει σε κάτι το οποίο αν δεν είναι χιουμοριστικό θίγει και τον ίδιο}.

Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερο να σχολιαστεί η δουλειά που έγινε από άλλες απόψεις (ήχος-εικόνα) αλλά μάλλον δεν τα καταφέραμε..δικό μας το λάθος..

Επειδή στο νησί αυτό έχουμε κάνει πολλά live τα τελευταία χρόνια θα ήθελα να πω πως ο μέσα δήμος μας έχει φιλοξενήσει και μας έχει προσφέρει με το παραπάνω.

Όσοι μας γνωρίζετε προσωπικά σίγουρα ξέρετε τα πιστεύω μας για τον τόπο μας και ελπίζω να δεχτείτε ότι απλά είδαμε το θέμα από διαφορετικές όψεις.

Και πάλι ζητώντας συγνώμη θα ήθελα να σας πω πως στο εξής, αλλά και πριν από αυτό το τραγούδι, όνειρα μας είναι να αναδείξουμε το νησί μας μέσω διασκευών που προσπαθούμε να ηχογραφήσουμε και να βιντεοσκοπήσουμε σε όσα μέρη του νησιού είναι εφικτό
----------------------------------------------
Μάνος Δαπόντε, Νίκος Αργείτης
----------------------------------------------