Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Τα ξενοδοχεία σε 8 από τα 10 κορυφαία νησιά της Ε.Ε. είναι ελληνικά

Οκτώ στα δέκα κορυφαία νησιά της Ευρώπης, βάσει των ξενοδοχείων τους είναι ελληνικά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Trivago.

Την 1η θέση κατέλαβε το βρετανικό Isle of Arran και ακολούθησαν η Αστυπάλαια, η Σίφνος, η Ιος, η Φολέγανδρος, το ιταλικό Isola di Capri, η Πάρος, η Κεφαλονιά, η Νάξος και η Υδρα. Εντυπωσιακή είναι η παρουσία της χώρας μας με 31 συμμετοχές και στην πλήρη λίστα με τα 50 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά.

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα της συμμετοχής της στην έκθεση τουρισμού COTMM στο Πεκίνο δημοσιοποίησε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ). Σύμφωνα με τη ΓΕΠΟΕΤ, η αγορά της Κίνας επιχειρεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των μειωμένων κρατήσεων του χειμώνα, καθώς ήρθη ένα από τα εμπόδια που ήταν η λειτουργία των visa centers μόνο σε τρεις τοποθεσίες, καθώς σήμερα λειτουργούν 12 visa centers, ενώ σύντομα θα φθάσουν τα 15.

Η ΓΕΠΟΕΤ σημειώνει ότι οι tour operators εξακολουθούν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους σε σχέση με την οικονομική κατάσταση και το μεταναστευτικό. Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανάδειξη νέων προορισμών.

Για παράδειγμα, η Ζάκυνθος θα αποτελέσει έναν νέο προορισμό, καθώς μέσω της κορεατικής σειράς «Απόγονοι του Ηλιου» που ξεκίνησε να προβάλλεται στη Κίνα τον Φεβρουάριο, η προβολή της χώρας μας και του νησιού είναι σημαντική.

Εξίσου μεγάλη απήχηση και συμβολή στην άνοδο των τουριστών από την Κίνα είχε η σειρά «Beijing Love Story» μέρος της οποίας γυρίστηκε στη Σαντορίνη το 2013 και προβλήθηκε στη Κίνα το 2014.
--------------------------------------------------
Πηγή: Καθημερινή-Στάθης Κουσούνης
--------------------------------------------------