Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Και τί να το κάνουμε που το ΥΕΝ επέβαλε πρόστιμα στη ΛΑΝΕ;;

Ανακοινώθηκαν δρομολόγια, έγιναν κρατήσεις, 200 άνθρωποι και 60 ΙΧ αναμένουν στο Λιμάνι του Πειραιά να φύγουνε για Πάσχα και ακόμα το πλοίο είναι δεμένο στη Δραπετσώνα. 

Σε επικοινωνία που είχα προ ολίγου με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Δρίτσα, ενημερώθηκα ότι το πλοίο θα κάνει δοκιμαστικό πλου για να λάβει τα απαραίτητα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και θα αναχωρήσει για τα προγραμματισμένα του δρομολόγια με τουλάχιστον 2 ώρες καθυστέρηση, ίσως και μεγαλύτερη. 

  
Οι υπηρεσίες του ΥΕΝ θα παραμείνουν ανοικτές για όση ώρα χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες επιθεώρησης της αξιοπλοΐας του πλοίου.

Πέρα από την οργή και τις διαπιστώσεις, καλό θα ήταν κάποια στιγμή επιτέλους η ΛΑΝΕ να καταλάβει ότι η στροφή προς την υπευθυνότητα θα ήταν ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την διασφάλιση του μέλλοντός της...
-----------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος Κυθήρων 
-----------------------------------------------------------

Σημείωση Σελίδας :  Μόλις πρίν 5 λεπτά το πλοίο αναχώρησε από την Δραπετσώνα και κατευθύνεται προς τον προβλήτα επιβίβασης του  κεντρικού λιμένα Πειραιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Marine Traffic.