Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Γνωστός καλλιτεχνικός μάνατζερ πίσω από κύκλωμα μαστροπείας-17 συλλήψεις αναζητούνται 13 μέλη του κυκλώματος

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα μαστροπών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής. Στο κύκλωμα συμμετείχε, γνωστός Αθηναίος μάνατζερ, με πολλές εκκεντρικές τηλεοπτικές εμφανίσεις κατά το παρελθόν.

 Από την Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθησαν συνολικά 17 πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως Αρχηγός της οργάνωσης.


Επίσης αναζητούνται ακόμη 13 άτομα, ανάμεσά τους και ο γνωστός 64χρονος μάνατζερ, ο οποίος είχε κάνει κατά το παρελθόν τηλεοπτική καριέρα, ενώ παράλληλα έκανε εμφανίσεις στα πάρτι των celebrities συνοδευόμενος από πορνοστάρ. Ο συγκεκριμένος επίσης έχει υπάρξει και μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Οι εμφανίσεις του ήταν χαρακτηριστικές καθώς έβγαινε στην τηλεόραση φορώντας πανάκριβες γούνες και χρυσά δαχτυλίδια, πλαισιωμένος πάντα από καλλίγραμμες νεαρές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύκλωμα προωθούσε στα κρεβάτια επώνυμων Ελλήνων και ευκατάστατων Γάλλων και Γερμανών, καλλίγραμμα μοντέλα τα οποία είχαν εμφανιστεί στην τηλεόραση.

Η δράση του κυκλώματος

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας η εγκληματική ομάδα, διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου τριάντα γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ανωτέρω ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κλπ) είτε στην Ελλάδα, τις οποίες στρατολογούσαν και έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους. Επιπρόσθετα, ένας εκ των ημεδαπών δραστών που αναζητείται και δήλωνε μάνατζερ μοντέλων στελέχωνε με ημεδαπές και αλλοδαπές γυναίκες το «γραφείο» της Γαλλίας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε είκοσι πέντε οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα εκατό ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από εκατόν πενήντα έως διακόσια ευρώ.

Καθημερινά οι μεγάλες εισπράξεις, από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, κατέληγαν στον 50χρονο ημεδαπό συλληφθέντα, αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, από τους ταμίες – εισπράκτορες των «γραφείων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
--------------------------------
Πηγή: koutipandoras.gr
--------------------------------