Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ακυρώθηκαν 20 ρωσικά τουριστικά πακέτα για Πάσχα στην Ελλάδα, την τελευταία στιγμή

Τουλάχιστον 20 τουριστικά πακέτα προς την Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα έχουν ματαιωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση βίζας, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι προξενικές αρχές δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στην υψηλή ζήτηση των ρώσων τουριστών με αποτέλεσμα πολλοί χάνουν τις πασχαλινές τους διακοπές. 
 

 
Σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα Ratanews.ru, η εκπρόσωπος της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας σημειώνει ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη, αρκετοί πελάτες, σχεδόν όλων των tour operators με μεγάλο όγκο μεταφορών, δεν ήταν σε θέση να πετάξουν για διακοπές λόγω της μη έκδοσης των διαβατηρίων τους. Προς το παρόν, πρόκειται για περίπου δύο δεκάδες ματαιωμένων τουριστικών πακέτων, αλλά υπάρχει κίνδυνος αυτό να είναι μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εδώ και αρκετές ημέρες, κοντά στο κτίριο του Γενικού Προξενείου και στο κέντρο θεωρήσεων περιμένουν μέχρι αργά το βράδυ κούριερ τουριστικών εταιριών ή οι ίδιοι οι τουρίστες, των οποίων οι πτήσεις προς την Ελλάδα είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες και ώρες.

Σημειώνεται επίσης ότι οι θεωρήσεις από το Γενικό Προξενείο γίνονται χωρίς σύστημα καθώς εκδίδονται διαβατήρια με θεωρήσεις σε τουρίστες, που πετούν σε δύο ή τρεις ημέρες, αλλά όχι σε εκείνους, που πετούν μέσα σε λίγες ώρες. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου εκδίδονται τα διαβατήρια ανήλικων παιδιών, αλλά όχι και των γονέων τους.Στο ίδιο δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρεται ότι οι ισχυρισμοί του Προξενείου, ότι τα έγγραφα για απόκτηση θεωρήσεων υποβάλλονται πολύ αργά από τους τουρίστες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τον εαυτό του.

Από τις 26 Απριλίου, το Προξενείο λειτουργεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χθες το βράδυ, η τελευταία παρτίδα διαβατηρίων εστάλη στο κέντρο θεωρήσεων περίπου στις 01:30 προσθέτει το δημοσίευμα.
---------------------------
Πηγή:  iefimerida.gr
---------------------------