Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Διαμαρτυρία των κατοίκων των Κουλεντιων για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου .

Οι κάτοικοι των Κουλέντιων διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ανεμομετρητή στην Θέση Αλώνια Κουλέντιων από την εταιρεία W.R.E. .

Η Εταιρεία υπέβαλε αίτηση το 2001 για την δημιουργία αιολικού πάρκου στα Θέση ΑΛΩΝΑ Κουλέντιων σε απόσταση περίπου 500 μέτρα από τα όρια οικισμού . 


Μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη με το Δήμο Μονεμβασίας και αφού προηγήθηκαν δυο αποφάσεις του ΣΤΕ υπέρ του Δήμου Μονεμβασίας και αρνητικές για την εταιρεία η τελευταία απόφαση η οποία εκδόθηκε το 2016 ( η τρίτη δίκη ξεκίνησε το 2009 ) ήταν υπέρ της εταιρείας για την δημιουργία αιολικού πάρκου έξι (6) ανεμογεννητριών ύψους σαράντα ( 40 ) μέτρων.

Σήμερα η εταιρεία προχώρηςε σε εγκατάσταση του ανεμομετρητή για την πραγματοποίηση μετρήσεων οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου.



Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεση τους και την απόφαση τους να εμποδίσουν με κάθε νόμιμο τρόπο την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου ο οποίος είναι σε πολύ μικρή απόσταση από τα Κουλέντια .

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος , η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Αναγνωστοπούλου , οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κουλεντίων Κώστας Ραμάκης και Λιρών Παναγιώτης Αρτινιός και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Ο Δήμος Μονεμβασιάς σε συνέχεια των αποφάσεων του Καποδιστριακού Δήμου Μονεμβασιάς αντιτίθεται στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου.

----------------------------------------
Σταύρος Χριστάκος
----------------------------------------