Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Εκτός ευεργετικών διατάξεων αποφυλάκισης οι καταδικασθέντες για αποπλάνηση ανηλίκων

Δεν θα ωφελούνται από τις ευεργετικές διατάξεις αποφυλάκισης οι καταδικασθέντες για αποπλάνηση ανηλίκων ύστερα από νομοτεχνική βελτίωση που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος 
Παρασκευόπουλος στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.


Αφορμή για την παρέμβαση του υπουργού -με την οποία θα εξαιρούνται από τις ευεργετικές διατάξεις αποφυλάκισης όσοι έχουν καταδικαστεί για κακουργηματική αποπλάνηση ανηλίκου- ήταν περιστατικό αποπλάνησης ανηλίκου στην Αργολίδα.

«Όλοι προβληματιστήκαμε ακούγοντας και στις ειδήσεις για ένα αποκρουστικό έγκλημα που έγινε κατά ανηλίκου τον τελευταίο καιρό», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνοντας ότι το είδος αυτών των πράξεων «δικαιολογεί μια ιδιαίτερη μεταχείριση σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση».

Αυτές οι πράξεις, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «πρέπει να εξαιρούνται από τις διατάξεις που αφορούν τόσο την υφ’ όρων απόλυση στο πλαίσιο των αποσυμφορητικών ρυθμίσεων, όσο και την έξοδο με "βραχιολάκι"».
-------------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ
-------------------------