Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μνημόσυνο του Ναυάρχου Νικολάου Φιλοσοφώφ και Aποκάλυψη Τιμητικής πλάκας στην οικία του Φιλοσοφώφ στη Χώρα Κυθήρων.

Αρχιερατικό μνημόσυνο τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Χώρας Κυθήρων, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, στην μνήμη του Ρώσσου Ναυάρχου Νικολάου Φιλοσοφώφ.

Στην επιμνημόσυνη τελετή παρέστησαν : Μέλη της οικογενείας του Ναυάρχου Φιλοσοφώφ με τις οικογένειες τους, Ο Ναυτικός Ακόλουθος ως Εκπρόσωπος της Ρωσσικής πρεσβείας, Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας , Ο Αρχηγός του Πολεμικού μας Ναυτικού κ.Γεώργιος Γιακουμάκης, Η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Α Πειραιά κ.Γεωργία Γεννιά, Η Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Β Πειραιά κ.Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος, Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, Οι Αντιδήμαρχοι, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Οι τοπικές Στρατιωτικές Αρχές και Αρχές Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.










Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, υπό την συνοδεία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, άπαντες μετέβησαν στην οικία που διέμενε ο Ναύαρχος Νικόλαος Φιλοσοφώφ, στη Χώρα.

Εκεί έγινε αποκάλυψη αποκάλυψη τιμητικής πλάκας από τον Δήμαρχο Κυθήρων και εκφωνήθηκε λόγος από τον εγγονό του Ναυάρχου. Εν συνεχεία οι παριστάμενοι επισκέφθηκαν την οικία του Ναυάρχου με τα υπάρχοντα αναμνηστικά έπιλα, σκεύη και φωτογραφίες του.
























Αιωνία του η μνήμη..
----------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Ειρήνη Βενέρη-Τραβασάρου
----------------------------------------------------------------------------------