Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Κατρούγκαλος: Εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις βουλευτές

«Θα τα πάρουμε απο αυτούς που φοράνε μαντιλάκι σαν εμένα» τόνισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για τις αλλαγές στο νέο φορολογικό και ασφαλιστικό μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
Αναφερόμενος στις βουλευτικές συντάξεις οι οποίες εξαιρούνται στο ασφαλιστικό, τόνισε πως όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι. Δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν πριν το 2012».

Χαρακτηριστικά ανέφερε «Μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκείνες οι συντάξεις που είχαν δοθεί χωρίς να υπάρχουν εισφορές. Τέτοιες είναι όταν κάποιος πεθάνει από μία τρομοκρατική επίθεση, οι τιμητικές των καλλιτεχνών και οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012»

Ο Γ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο ΔΝΤ τόνισε πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που μέχρι έχουμε πράξει μέχρι τώρα» και σημείωσε πως «όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωσή των αποτελεσμάτων της Eurostat».

Για τη συνταξιοδοτική δαπάνη σημείωσε πως «είναι μικρότερη για το μέλλον κατά 1% του ΑΕΠ» και συμπλήρωσε πως «αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο».

Αυτό κατά τον υπουργό Εργασίας σημαίνει ότι θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. Όπως, μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε «θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα».
----------------------------
Πηγή:  iefimerida.gr
----------------------------