Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Απαντήσεις στο δημοσίευμα του κ. Χατζηγιάννη "Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας είναι επιτροπή Διαχειρίσεως και ΟΧΙ Αρπάγης της περιουσίας των Κυθηρίων"

Στο δημοσίευμα του κ. Χατζηγιάννη "Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας είναι επιτροπή Διαχειρίσεως και ΟΧΙ Αρπάγης της περιουσίας των Κυθηρίων" υπήρξαν οι εξής διευκρινήσεις απαντήσεις από τους διατελέσαντες προέδρους της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας:

Κοσμάς Μεγαλοκονόμος:

Είναι πάγια τακτική κάποιων να παραποιούν την αλήθεια. 
Το δημοσίευμά μου αυτό το συνυπογράφω και τώρα. 

Ο Κος Χατζηγιάννης γνωρίζει άριστα, ότι βρήκα στο αρχείο της Εγχωρίου Περιουσίας την υπόθεσή του και όφειλα να φροντίσω για την διευκρίνισή της, δεδομένου ότι ήταν πρόσφατη και δεν είχε ολοκληρώσει την διερεύνηση η προηγούμενη αρχή της Εγχωρίου Περιουσίας. 

Εγώ παραιτήθηκα τον Αύγουστο του 2011 αφού είχα υπηρετήσει τα τέσσερα χρόνια που προβλέπονται για τη θητεία του Προέδρου της Εγχωρίου. 

Ας απαντήσει ο Κος Χατζηγιάννης πότε η Εγχώριος στράφηκε εναντίον του δικαστικά. Πριν η μετά την παραίτησή μου; 

Ας απαντήσει, επίσης, αν εκείνος στράφηκε εναντίον μου δικαστικά ή όχι. Κι αν εγώ τον μιμήθηκα. Δηλαδή ποιος κίνησε δικαστικό αγώνα εναντίον του άλλου. 

Εγώ, πάντως, είτε ως πρόσωπο, είτε ως πρόεδρος της Εγχωρίου περιουσίας δεν κινήθηκα εναντίον του δικαστικά και το ξέρει πολύ καλά. 
Η παραποίηση της αλήθεια είναι πασιφανής. Ας εξηγήσει γιατί το πράττει. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Το ίδιο έχει κάνει πριν χρόνια και μέσω του τοπικού τύπου και το άρθρο μου αυτό αποτελεί την απάντησή μου σε όσα και τότε παρόμοια ισχυριζόταν. 

Πραγματικά γιατί επιμένει να παραποιεί την αλήθεια με τόσο χονδροειδή τρόπο, όταν όλα τα στοιχεία τον διαψεύδουν; 

Απορίας άξιον!!!!

Στράτος Χαρχαλάκης:

Αγαπητέ Γιατρέ και άξιε Πρόεδρε Κοσμά Μεγαλοκονόμε, δεν χρειάζεται να δίδονται απαντήσεις για τα αυτονόητα και νόμιμα, ιδίως σε ανθρώπους των οποίων οι απόψεις για την Εγχώριο Περιουσία είναι πασίγνωστες και κυρίως καταδικαστέες από την ευρεία πλειοψηφία του κυθηραϊκού λαού. 

Είναι γεγονός ότι η επιστολή της παραίτησής σου το 2011 μας είχε στεναχωρήσει όλους καθώς απεδείκνυε περίτρανα την απαξίωση της Επιτροπής από την τότε Δημοτική Αρχή, κάτι που οι αντικαταστάτες σου στην προεδρία της Επιτροπής θίξαμε σε πολλές περιστάσεις. 

Η προεδρία σου ήταν μια περίοδος κατά την οποία αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο τα Ιερά Προσκυνήματα και προστατεύθηκε η κοινή περιουσία. 

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε όπως είναι γνωστό πολύ πριν τη δική σου προεδρία και δε νομίζω ότι μπορούσε και έπρεπε να διακοπεί η δικαστική της διερεύνηση. 

Δυστυχώς ο κύριος αυτός εκφράζει, μαζί με τους ελάχιστους υποστηρικτές του, τις πλέον ακραίες απόψεις περί της Εγχωρίου Περιουσίας, που όμως ουδέποτε θα γίνουν αποδεκτές από την κυθηραϊκή κοινωνία. 

Είναι απόψεις απαράδεκτες ηθικά και νομικά, εδραζόμενες μόνο στην προσωπική πικρία λόγω της δικαστικής διένεξης με την Επιτροπή. 

Προσπαθεί επίμονα - γίνεται κουραστικός και γραφικός επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια - να πείσει ότι όλοι όσοι υπηρετήσαμε την Επιτροπή είμαστε ορκισμένοι εχθροί του και άλλα διάφορα αξιοπερίεργα και αγνοεί βασικές αρχές και παραμέτρους της λειτουργίας του Θεσμού. 

Νομίζω ότι οι προσωπικές επιθέσεις κατά της Επιτροπής πρέπει να έχουν και ένα όριο. 

Φτάνει πιά!