Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Το Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης στα Κύθηρα!

T​o "Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης" συνεχίζει την περιοδεία του με επόμενο σταθμό τα Κύθηρα την Παρασκευή 4 Μαρτίου! Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο με ώρα έναρξης 19:00! Το έργο ονομάζεται "Ο Ψαροτρομάρας" της Φρόσως Χατόγλου! Ένα έργο κατάλληλο από 2 έως 92 χρονών! Γενική Είσοδος 6€


Λίγα λόγια για εμάς:

To “Κου-Κλο θέατρο Κρήτης” ξεκίνησε το ταξίδι του την δεκαετία του '80.

Με δεκάδες διαφορετικές παραστάσεις στην πλάτη του, ο θίασος πλέον πραγματοποιεί παραστάσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με βάση το Ηράκλειο της Κρήτης.  Πρόσφατα επισκεφθήκαμε την Κωνσταντινούπολη για παραστάσεις στην ομογένεια. Έχουμε ταξιδέψει σε κάθε σημείο της Κρήτης.  Πάτρα, Αθήνα, Βόρεια Εύβοια, Θήβα, Λήμνο, Χίο, Άγιο Ευστράτιο και σε πολλά άλλα μέρη.

Ήδη έχουν κανονιστεί παραστάσεις όπως Ελβετία, Σουηδία αλλά και Γερμανία!

Συνήθως σαν πρώτη σκέψη όταν ακούμε τη λέξη κουκλοθέατρο μας έρχεται η εικόνα από μία απλή κατασκευή κούκλας, μικρή, πίσω από ένα παραβάν.

 Το κουκλοθέατρο μας όμως, είναι διαφορετικό και πρωτότυπο!

Με τα χρόνια και εν έτη 2015 πλέον η τέχνη αυτή, έχει εξελιχθεί από τον θίασο μας, με την τεχνική του μαύρου Θεάτρου (όπως το θέατρο της Πράγας), μεγάλων κατασκευών και κουκλών.

Η Σκηνή έχει μήκος 5 μέτρα και βάθος 3 μέτρα. Διάφορες τεχνικές χρησιμοποιούνται στην μορφή και στην κίνηση των κατασκευών, και κάθε κούκλα είναι ξεχωριστή για κάθε παράσταση. Ο ανθρώπινος παράγοντας εξαφανίζεται τελείως και η κίνηση φαίνεται μαγική στα μάτια ενός παιδιού ιδιαίτερα με το "φως του black light". Η παράσταση κρατάει μία ώρα με ζωντανούς διαλόγους γεμάτο γέλιο και μηνύματα για τα παιδιά!

Επίσης μέριμνά μας, είναι η επιλογή του κάθε έργου όπου θα ανεβάσουμε. Φέτος περιοδεύουμε με το έργο «Ο Ψαροτρομάρας» της Φρόσως Χατόγλου, ένα έργο πάντα επίκαιρο, διασκευασμένο ειδικά για παιδιά με πολύ προσοχή και μέριμνα. Μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά από Νηπιαγωγείο έως και έκτη δημοτικού! Επίσης απευθύνεται και σε ενήλικες λόγω της τεχνικής και της πλοκής.

Παιδιά Παιδικού σταθμού, μπορούν να το παρακολουθήσουν λόγο των έντονων χρωμάτων και των κουκλών, όμως θα χρειαστεί από την μεριά των γονιών κατάλληλη προετοιμασία για  να κατανοήσουν καλύτερα την πλοκή του έργου! Είναι απόλυτα φιλικό μιας και έχει να κάνει με ψάρια και βυθό. Αρκετά οικείο για τις ηλικίες αυτές!


Λίγα λόγια για το έργο μας:

«Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας να ταράξει τα νερά της ήσυχης ζωής του βυθού! Όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ένα τεράστιο παλάτι θα χτιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών των ψαριών! Η γόπα, το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και όλοι οι κάτοικοι του βυθού κάτι πρέπει να κάνουν! Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους την Γοργόνα να τον...ψαρέψουν;
Προσοχή όμως, γιατί και τα… κοράλλια έχουν αυτιά!
Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία τη συνεργασία και την αλληλεγγύη!»

 Κάθε παιδί στο τέλος θα έχει ως δώρο μία χειροτεχνία από την παράσταση όπου θα μπορεί να παίξει κουκλοθέατρο στο σπίτι μαζί με τους γονείς.