Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αύριο Πέμπτη η απόφαση για αφορολόγητες εισαγωγές ελαιολάδου από Τυνησία

Με πρόσχημα την βοήθεια της οικονομίας της Τυνησίας, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις το 2015, οι ευρωβουλευτές καλούνται να συζητήσουν και να ψηφίσουν ένα ευρωπαϊκό σχέδιο έκτακτων μέτρων που προβλέπει την εισαγωγή επιπλέον 70.000 τόνων αφορολόγητου ελαιόλαδου από την Τυνησία ως το τέλος του 2017. 
 
Οι ανησυχίες που εκφράστηκαν από ευρωπαίους παραγωγούς ελαιόλαδου οδήγησαν τους ευρωβουλευτές να λάβουν, μεταξύ άλλων, ενδιάμεσα "διορθωτικά μέτρα", σε περίπτωση διατάραξης της ισορροπίας στην αγορά της ΕΕ. Όλα αυτά τα μέτρα θα τεθούν σε ψηφοφορία από το Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Σε ένα ξεχωριστό ψήφισμα, οι ευρωβουλευτές θα τοποθετηθούν επί της πρόσφατης απόφασης για την έναρξη συνομιλιών για την σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Τυνησία και θα απευθύνουν έκκληση για μια συμφωνία η οποία "θα συμβάλει στη σταθερότητα της Τυνησίας, στην εδραίωση της δημοκρατίας και στην αναζωογόνηση της οικονομίας της".
Και οι δύο ψηφοφορίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, ενώ η συζήτηση με την Επίτροπο Σεσίλια Μαλμστρομ θα γίνει σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.
----------------------------
Πηγή:  paseges.gr
----------------------------