Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Με αποχώρηση από τη Βρετανία απειλούν οι τράπεζες

Με αποχώρηση από τη Βρετανία, σε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιούν οι μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, τασσόμενες στο πλευρό του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.
«Υπάρχουν μερικές μεγάλες τράπεζες που είναι έτοιμες να φύγουν από το Λονδίνο» τονίζει ο επικεφαλής της ING, Ραλφ Χάμερς, ο οποίος καθιστά σαφές ότι σε περίπτωση Brexit, θα περικοπούν σημαντικά οι δραστηριότητες της ολλανδικής εταιρείας στη Βρετανία.



 «Η έξοδος της Βρετανίας θα είναι κακό για την Ε.Ε, κακό για τις επιχειρήσεις» προσθέτει και επισημαίνει ότι στο Λονδίνο βρίσκονται χιλιάδες επιχειρηματίες, όχι μόνο από τη Βρετανία, αλλά απ’ όλο τον κόσμο.
Τη Δευτέρα, η HSBC προανήγγειλε την μετεγκατάστηση τουλάχιστον 1.000 υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, εφόσον το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου οδηγήσει στην έξοδο από την Ε.Ε.

Σε παρόμοιες προειδοποιήσεις προέβη και η JP Morgan, η οποία υπογράμμισε ότι αρκετές δραστηριότητες της θα μεταφερθούν αναγκαστικά στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής 36 εισηγμένων εταιρειών συνυπογράφουν κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, καθιστώντας αναγκαία την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.

Οι 36 διευθύνοντες σύμβουλοι αναφέρουν ότι «οι επιχειρήσεις χρήζουν απεριόριστης πρόσβασης στην ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, να επενδύουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας» και προειδοποιούν ότι «η αποχώρηση από την Ε.Ε. θα προκαλούσε ένα μεγάλο κύμα απο-επενδύσεων, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την αγορά εργασίας, όσο και την οικονομία, στο σύνολό της».
---------------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική 
---------------------------------