Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

"Ομάδα Πορφυρίς ξανά!!".

Την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 8μ.μ.στην περιοχή του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση νέων των Κυθήρων στα πλαίσια επανασύστασης της ομάδας "Πορφυρίς".
 
Η ομάδα "Πορφυρίς"ήταν μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2001 και ολοκλήρωσε τη δράση της το 2007.Το τελευταίο διάστημα αρκετοί νέοι του νησιού μας προσπαθούν να δραστηριοποιηθεί ξανά η ομάδα αυτή.
Κύριος στόχος της ομάδας ήταν η συνεύρεση νεολαίας-και όχι μόνο-των Κυθήρων, με σκοπό διάφορες δράσεις που αφορούν το νησί,όπως πολιτιστικές,αθλητικές εκδηλώσεις,ημερίδες, φεστιβάλ, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, έκδοση εφημερίδας, εκδηλώσεις που αφορούν τον τουρισμό, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κλπ.
 
Πρωτεργάτες της ομάδας ήταν ο Ιππόλυτος Πρέκας ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποτελεί και σημερινό μέλος,αλλά και ο κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, σημερινός δήμαρχος Κυθήρων.

Η ομάδα συνήθιζε να συναντιέται 1 φορά την εβδομάδα και το κάθε μέλος είχε έναν τομέα υπό την αρμοδιότητά του.
 
Το σημερινό προσωρινό διοικητικό συμβούλιο αποτελούν οι:
Αλεξάνδρα Λουράντου, Μαρία Λουράντου, Κρέων Ανέστης, Διονύσης Προγουλάκης, Ελένη Ταλλάρου, Αλέξανδρος Σεμιτέκολος και Ιππόλυτος Πρέκας, οι οποίοι σε πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη πήραν ως δώρο από εκείνον μια πλακέτα που απεικονίζει ένα αντίγραφο θραύσματος πήλινης πινακίδας με εγχάρακτα γράμματα αφιερωμένα στη λατρευόμενη θεότητα Αφροδίτη.

Η πινακίδα αυτή βρέθηκε στο σπήλαιο της περιοχής "Χουστή"στο Διακόφτι Κυθήρων και χρησίμευε στην εξάσκηση εκμάθησης γραφής. Ήταν αφιερωμένη απο μαθητή στη θεότητα και αποδεικνύει ότι το νησί τον 4ο π.Χ. αιώνα,λειτουργούσε ως χώρος σχολικής εκπαίδευσης.

Επίσης η σημερινή ομάδα ως πρώτη δράση της, δώρισε 207 βιβλία στη Βιβλιοθήκη Κυθήρων.
 
Παρόντες στην συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό σπίτι,παρόντες ήταν εκτός από τα μέλη του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου, και οι:
Αριστέα Πρωτονοταρίου, Μυρτώ Δαπόντε, Μαρία Καστρισίου, Νίκος Φατσέας, Βένια Μένεγα, η γραφούσα και ο ιδρυτής της παλαιότερης ομάδας Ιππόλυτος Πρέκας μέσω skype.
 
Ανάμεσα στα άλλα συζητήθηκε και η εκδοχή να αποκτήσουν οι νέοι μας μια μόνιμη έδρα συνάντησης σε αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου,το οποίο και τους το ευχόμαστε!
 
Η ομάδα "Πορφυρίς"στην προσπάθεια της επανασύστασής της,ανοίγει την αγκαλιά της και καλεί όλους τους νέους αλλά και όλους όσοι αιθάνονται νέοι να γίνουν μέλη της! 


Τους ευχόμαστε καλή τύχη!
----------------------------------
Τίνα Ταμβάκη
----------------------------------