Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έγραψε Ιστορία! Η ομάδα πόλο των γυναικών επικράτησε 10-9 της Σαμπαντέλ στο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά και κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη εκθρόνισε την κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη και κατάκτησε δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς πέρσι είχε φτάσει στην κατάκτηση του Len Trophy.
Η ισπανική ομάδα κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα στο δεύτερο οκτάλεπτο, όπου προηγήθηκε με 4-1, ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε σε 5-5 στα μέσα της τρίτης περιόδου. 


Στο τέλος, με δύο γκολ της αρχηγού Μανωλιουδάκη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 33’’ πριν το τέλος, με αποτέλεσμα να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα:
2-1, 2-2, 3-5, 2-2

Σαμπαντέλ:
Φόρσα Αρίθα 3, Εσπάρ 2, Παρέχα 2, Μάικα Γκαρθία 1, Μοράλες 1.

Ολυμπιακός:
Σάουθερν 4, Μανωλιουδάκη 3, Μ. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Αβραμίδου 1.
------------------------
Πηγή: zougla.gr
------------------------

Εμείς να συμπληρώσουμε ότι στην Πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρώπης είναι και η Κυθήρια πολίστρια Εύη Τερζαλίδου που σηκώνει περήφανη το Ευρωπαϊκό έπαθλο και για μια ακόμη φορά εκπροσωπεί επάξια τα Κύθηρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

 Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Εύη και στους γονείς της Γιώργο και Ιωάννα Τερζαλίδη και πάντα να μας "φορτώνει" με τέτοιες "Κούπες"