Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις αιματοβαμμένες από την εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών γειτονιές του Πειραιά και λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ξεκινά την Δευτέρα 20/4 η δίκη της Χρυσής Αυγής .

Η επιστροφή των δολοφόνων σε έναν από τους βασικούς τόπους των εγκλημάτων τους  δεν εκτονώνει την λαϊκή οργή ούτε μειώνει την οδύνη  και την λύπη των θυμάτων τους. Αντίθετα προκαλεί.

Όπου όμως και να διεξαχθεί τελικά η δίκη τους , όσους φιλοναζί  οπαδούς τους καταφέρουν να μαζέψουν  για συμπαράσταση,  ο Λαός μας με την δημοκρατική συνείδηση , παρών ψυχή τε και σώματι θα αποτρέψει οποιανδήποτε διάθεση για απόκρυψη των εγκλημάτων τους και οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού η εκβιασμού των δικαστών τους.

Η μαζική λαϊκή παρουσία το πρωί της Δευτέρας θα επιβεβαιώσει επίσης το έντονο ενδιαφέρον της δημοκρατικής κοινής γνώμης για την δίκη των νεοναζί, έτσι ώστε η έδρα να αποφασίσει άμεσα την απαραίτητη αλλαγή του χώρου και την μεταφορά της στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας όπως εδώ και καιρό ομόφωνα ζητούν, οι Δήμοι , η Περιφέρεια, το Υπουργείο Παιδείας  και πλήθος από άλλους φορείς .

Αναμένοντας  πλέον και την δικαστική καταδίκη των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής στέλνουμε από τις γειτονιές του Πειραιά μαζί με κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα .

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
17  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015