Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Norman Atlantic: 10 νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι


Στους δέκα ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Norman Atlantic μετά τον εντοπισμό άλλων δύο πτωμάτων μέσα στο πλοίο, ανακοίνωσαν οι ιταλικές Aρχές.bΟι Αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, δήλωσαν δύο υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι, 427 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος- έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην ξηρά ή σε άλλα παραπλέοντα σκάφη. Ο κατάλογος των επιβαινόντων περιλάμβανε 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 επιβάτες, όμως ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο αριθμός αυτός πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη.

Σε κάθε περίπτωση "είναι πολύ πρόωρο" να μιλάμε για αγνοούμενους, επέμεινε ο υπουργός. Εξήγησε μάλιστα ότι ορισμένοι από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβαινόντων. "Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών" είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Από την πλευρά της, η υπουργός 'Αμυνας Ρομπέρτα Πινότι είπε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζεται αν και η επιχείρηση για την εκκένωση του πλοίου έχει ολοκληρωθεί.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο είναι αντιφατικές και το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων.

Στέλεχος της εταιρείας  έκανε λόγο νωρίτερα για 471 επιβαίνοντες (418 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα) και δεν απέκλεισε κάποιοι να μην μπήκαν στο πλοίο για κάποιο λόγο.

Στο μεταξύ, έφθασε, το βράδυ, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και μετέφερε 69 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic. Στην Ηγουμενίτσα κατέβηκαν οι 46, ενώ οι υπόλοιποι θα αποβιβαστούν στην Πάτρα. Πρόκειται για 35 Έλληνες, 4 Γάλλους και 7 Τούρκους.
---------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------
- -