Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές για το 2015!

 Με το τέλος αυτής της άθλιας χρονιάς, τι να ευχηθεί κανείς?

Ας ευχηθώ, σ’ εσάς που σας αγαπώ στην πραγματική μου ζωή αλλά και στους άλλους που διαβάζετε το «Σημειωματάριο κάτω από το μαξιλάρι μου»  και που δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, στις μουτσουνοτεφτεροφιλενάδες και στους μουτσουνοτεφτερόφιλους στο facebook, και σ’ όλον τον κόσμο, Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, ένα υγείες 2015 που να μην είναι χειρότερο από τον χρόνο που φεύγει και πάει στον αγύριστο.

Κακά τα ψέματα! Η παρατεταμένη κρίση, μας έχει πλήξει όλους, όχι μόνο τα εκατομμύρια των συνανθρώπων μας που υποφέρουν άμεσα και πιεστικά από έναν βίο που τους έχει γίνει αβίωτος, αλλά κι εμάς τους υπόλοιπους, τους πιο τυχερούς ή τους ποιο προικισμένους, που δεν έχουμε ανάγκη από τίποτα άλλο, παρά από μια αξιοπρεπή εργασία κι ένα ασφαλές κι ευχάριστο περιβάλλον για να ζούμε τις ζωές μας. Ένα περιβάλλον που, ανάμεσα στα τόσα άλλα, το έχουμε χάσει κι αυτό, μέσα σε όλον αυτόν το ζόφο που μας περιτριγυρίζει.

Η Ελλάδα κατρακυλάει συνεχώς κι αυτό έγινε αντιληπτό προ επταετίας. Ήδη από την εποχή του Κωστάκη του Καραμανλή του Βου, φαινόταν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την Ελλάδα και κάποια στιγμή έφτασαν τα δανεικά μέχρι τη μύτη μας και μας έπνιξαν -είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι!

Πίσω από κάθε πρόβλημα υπάρχει και μια ευκαιρία για τους αετονύχηδες όμως, κι έτσι ανέλαβε τις τύχες μας ο ανεκδιήγητος Mind-the-GAP, αυτός ο απίστευτα βλαπτικός άνθρωπος με το κούφιο μυαλό, που όπλισε το περίστροφο και πυροβόλησε το δικό του ποδάρι, και μαζί κι όλους εμάς τους Έλληνες πισώπλατα. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι, τα αίσχη της εποχής και η μεγάλη ληστεία που σχεδιάστηκε κι εκτελέστηκε με εξαιρετική επιτυχία, εις βάρος των συνταξιοδοτικών ταμείων ντόπιων και ξένων κι εν τέλει εις βάρος της ίδιας της Ελλάδας, μέσω της εγκληματικής διαχείρισης του ζητήματος του δημόσιου χρέους μας. Όλα αυτά, δρομολογήθηκαν από τον ηγεμονίσκο εκ Δυτικής Λιβύης κι επισφραγίστηκαν επί Παπαδημοκρατίας, με το θλιβερό και αξέχαστο P.S.I.

Σαν να μην μας έφταναν να χάλια μας, μας ήρθε και μας κάθισε στο σβέρκο και ο ανάξιος Φον Αντωνάκης, ο οποίος, όχι μόνο απεμπόλησε τα δικαιώματά μας όπως αυτά προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και απορρέουν από τον ευρωπαϊκό χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας, αλλά επί πλέον έβγαλε και την δημόσια περιουσία μας στο σφυρί, αντί πινακίου φακής. Ταυτόχρονα η φριχτή κακοδιοίκηση, ο αέναος παρασιτισμός, η εγκληματική διαφθορά και η απέραντη ανοησία, οργίασαν έτι περεταίρω σε όλα τα πλάτη και μήκη της δημόσιας σφαίρας μας.

Αυτά, όμως, έγιναν και δεν ξεγίνονται!

Καλά να είμαστε, στις 25 Ιανουαρίου, εύχομαι σε όλους, να πάμε να τους εξοστρακίσουμε όλους αυτούς, ώστε τη χρονιά που ανατέλλει να την περάσουμε με περισσότερη  δικαιοσύνη και με μεγαλύτερη φροντίδα για τους περισσότερο αδύναμους αλλά και σπουδή για το δημόσιο συμφέρον μας.

Τέτοια μέρα που είναι, παρόλο που σχεδόν πάντα πολιτικολογούμε εδώ, ας μην χωριστούμε σε δεξιούς και σε αριστερούς, σε κομμουνιστές και φιλελεύθερους, σε βασιλικούς (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι, αν έχετε στο Θεό σας) και σε αντιβασιλικούς. Όλοι Έλληνες είμαστε και στα ίδια καφενεία πίνουμε τους καπουτσίνο freddo μας.

Καλά να είμαστε, λοιπόν, και να πάμε να ψηφίσομε ο καθένας το κόμμα του, αλλά προς Θεού, αν είναι δυνατόν, ας τους αποφύγουμε όλους αυτούς τους ολετήρες που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, γιατί το έχουν πια παρακάνει.

Αλλά κι αν επιμένουμε οπωσδήποτε στις κομματικές μας επιλογές, για τους δικούς του λόγους ο καθένας μας, εκείνη την ημέρα των εκλογών, ας σταυρώσουμε τους αξιότερους. Ας αναζητήσουμε στα ψηφοδέλτια της αρεσκείας μας, κι ας σταυρώσουμε τους καθαρότερους και τους εξυπνότερους, αυτούς, ίσως, που προβάλλονται λιγότερο από τα μέσα του μαζικού μας εμπαιγμού, αυτούς που δεν λένε ανοησίες κι ας αποφύγουμε όσους υποψιαζόμαστε ότι έχουν τις φωλιές τους λερωμένες.

«Καλό βόλι» λοιπόν, να ευχηθώ, μαζί με την καλή υγεία, γιατί σε τίποτα άλλο δεν μπορούμε να ελπίζουμε και τίποτα άλλο δεν μπορούμε να  ευχόμαστε, παρά μόνο υγεία  -κι αν περάσει και το 2015 με μια Βουλή παρόμοιας υποστάθμης με αυτήν που μας αξίωσε ο Θεός να ζήσουμε τα τελευταία χρόνια, τότε τίποτα άλλο δεν θα μπορούμε να περιμένομε από το 2015, εκτός από υγεία. 

Υγεία λοιπόν, και για όλα τα υπόλοιπα, δική μας είναι η ευθύνη.
-----------------------------------------------------------------------
Πηγή: my-pillow-book.blogspot.gr-Alexandros Raskolnick
-----------------------------------------------------------------------