Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Δεν μπορεί................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρακολουθούμε άφωνοι τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται εντός και εκτός δικαστηρίων και φυλακών. Βιώνουμε μια τραγική επιβεβαίωση της θεσμικής και αξιακής κατρακύλας στην οποία οδήγησαν τη χώρα οι κάθε λογής ταγοί της. 

Την κοινωνική αποσύνθεση, τη διάλυση, την πολιτική χρεοκοπία. Αυτή που μοιραία μας οδήγησε στην οικονομική χρεοκοπία. Αλίμονο, ακόμη και τώρα, μετά απ’ όλα αυτά που βιώσαμε και βιώνουμε, αδυνατούμε να παραδεχτούμε ως κοινωνία τα βαθύτερα αίτια και τις ευθύνες, όσο και όπου μας αναλογούν. 

Κι όσο αυτή η συνειδητοποίηση δεν πραγματώνεται, δεν μπορεί να υπάρξει φως στο τούνελ. Δεν μπορεί, όσο τα κομματικά μαγαζάκια θα εξακολουθούν να τρέφονται πολιτικάντικα από το στενό κομματισμό και το λαϊκισμό. 

Δεν μπορεί. Δεν μπορεί, όσο τα συνδικάτα θα τα καπηλεύονται κάποιοι σταρ της ρεμούλας και της αρπαχτής σε σφιχτό εναγκαλισμό με τα κομματικά μαγαζιά, καθ’ οδόν προς τα βουλευτιλίκια. Δεν μπορεί, όσο οι κάθε λογής συντεχνίες θα εκβιάζουν ανενδοίαστα κράτος και πολίτες για τα δίκαια ή άδικά τους. 

Δεν μπορεί, όσο οι διάφοροι «Εμμανουήλ» θα ληστεύουν τα ναυπηγεία, χρυσώνοντας και συνδικαλιστές για την επίτευξη «εργασιακής ειρήνης». Μπόχα, δυσωδία μέχρι ναυτίας αποπνέει αυτός ο εσμός πατριδοκάπηλων, προδοτών. Δεν μπορεί, όσο τόσοι πολλοί επί τόσα χρόνια ασελγούσαν προδοτικά πάνω σ' αυτή την έρμη χώρα.

Δεν μπορεί, όσο στα Κύθηρα θα κατεβαίνουν κομματικοί, παπάδες, συνδικαλιστές, κοινοτάρχες, δήμαρχοι, παράγοντες, να διαμαρτυρηθούν υπέρ της διατήρησης της γραμμής Πειραιάς-Κύθηρα-Κρήτη. 

Δεν τους φτάνει, λένε, η σύνδεση με το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ. Δεν τους νοιάζει ότι άλλα νησιά δεν έχουν καθόλου καθημερινή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ωραία η εκδρομή, δεν λέμε, αλλά έλεος, ξεχνάτε ότι ο κάθε επιβάτης πρέπει να επιχορηγείται/επιδοτείται με 200 ευρώ από εμάς τους υπόλοιπους; 

Δεν μπορεί, όσο ο καθένας έχει το χαβά του. Έλεος με τα βιλαέτια. Γιατί δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί. 
---------------------------------------------------
Περιοδικό Εφοπλιστής -ΒΑΣΩ ΑΡΜΟΓΕΝΗ
---------------------------------------------------