Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Νέες προσλήψεις ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων με κονδύλια της Ε.Ε.

Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης 141 ατόμων με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, καθώς την Παρασκευή υπεγράφησαν δύο προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ (φορέας υλοποίησης του έργου), 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου) και Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).


Οι συμφωνίες αφορούν στην πρόσληψη 141 ατόμων ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, οι οποίες και έρχονται μέσω αξιοποιήσης του κονδυλίου των 3,3 εκατ. ευρώ, που έχει εξασφαλίσει η Αριστοτέλους στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME).

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για θέσεις που είχαν προκηρυχθεί μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του ΚΕΕΛΠΝΟ (29/12/2015 Αρ. Πρωτοκ. 4294) και οι οποίες αναμένεται να καλύψουν τις επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη.

Προσλήψεις και στο ΕΚΑΒ
Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Άμεση ενίσχυση της ανταπόκρισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», η Διοίκηση του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκλήρωσε τη διαδικασία πρόσληψης 50 νέων Διασωστών (κλάδος ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων).

Οι 50 νέοι Διασώστες θα τοποθετηθούν και σε παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο και θα συνάψουν οκτάμηνες συμβάσεις έργου. Όπως τονίζεται, δε, από τη Διοίκηση του Κέντρου " εντάσσονται στο δυναμικό του ΕΚΑΒ σε μια καθοριστική χρονική στιγμή για τις απαιτούμενες επιχειρησιακές του δράσεις" καθώς σε συνδυασμό με ανάλογη υπηρεσιακή κατανομή των 186 νεοπροσληφθέντων Διασωστών "θα συνδράμουν καθοριστικά στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας τόσο στις επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών & προσφύγων όσο και στην γενικότερη παροχή ποιοτικών και έγκαιρων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου".

Η κατανομή των 50 Διασωστών (κλάδος ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων) θα γίνει ως εξής: 
- Τομέας ΕΚΑΒ Ρόδου: 9 Διασώστες
- Τομέας ΕΚΑΒ Μυτιλήνης: 10 Διασώστες
- Τομέας ΕΚΑΒ Σάμου: 5 Διασώστες
- Τομέας ΕΚΑΒ Χίου: 9 Διασώστες
- Τομέας ΕΚΑΒ Κω: 9 Διασώστες
- Τομέας ΕΚΑΒ Καλύμνου: 3 Διασώστες
- Τομέας ΕΚΑΒ Λέρου: 5 Διασώστες

Σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτές τις προγραμματικές συμφωνίες καλύφθηκε περίπου το 80% των προκηρυγμένων θέσεων, ενώ όσες έμειναν κενές θα επαναπροκηρυχθούν άμεσα. Διαβεβαιώνεται, δε, πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη απορρόφηση του κονδυλίου αυτού, ώστε να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
----------------------------------------------------
Πηγή:  stogiatro.gr-Μαρίνα Σαουλίδου
----------------------------------------------------