Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Αιτήσεις για τις δράσεις αντικατάστασης κυψελών και οικονομικής στήριξης νομαδικής μελισσοκομίας για το έτος 2012

Μέχρι 18 Μαΐου θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2012 (Καν. 1234/ΕΚ/2007). Η αίτηση είναι κοινή και για τις δύο δράσεις και δε θα χρειαστεί ο αιτών να φέρει δύο φορές τα ίδια δικαιολογητικά. Το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Δικαιούχοι
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον:
· είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
· δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον:
· είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 150 παραγωγικών μελισσοσμηνών,
· είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
· δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Υποβολή αιτήσεων
Η αίτηση είναι κοινή για τις δύο δράσεις και μπορεί να υποβληθεί στο αρμόδιο Κέντρο Μελισσοκομίας:
1) αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο,
2) διά αντιπροσώπου (στην περίπτωση αυτή, ο αντιπρόσωπος οφείλει να προσκομίζει σχετική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή ή ΚΕΠ),
3) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή από την οποία να προκύπτει ότι η αποστολή της αίτησης και των απαραίτητων συνοδευτικών δικαιολογητικών έχει πραγματοποιηθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Δικαιολογητικά
Οι αιτήσεις, για να γίνουν δεκτές, πρέπει να συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά: 
α) φωτοαντίγραφο θεωρημένου (σε ισχύ) μελισσοκομικού βιβλιαρίου, νομίμως επικυρωμένου, 
β) φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 (ή Ε3 για επιτηδευματίες) της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης εισοδήματος, νομίμως επικυρωμένου, από την οποία να προκύπτει η παραλαβή της εν λόγω δήλωσης από υπάλληλο της αρμόδιας ΔΟΥ. 

Ως «πιο πρόσφατη» φορολογική δήλωση εισοδήματος νοείται εκείνη που έχει υποβληθεί πιο πρόσφατα σε σχέση με τον χρόνο υποβολής της αίτησης από τον ενδιαφερόμενο. 

Στην περίπτωση υποβολής της παραπάνω δήλωσης εισοδήματος στην αρμόδια ΔΟΥ ταχυδρομικώς ή ηλεκτρονικά, ο αιτών οφείλει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία αποστολής της. 

Επίσης, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επικύρωση του εντύπου Ε1 ή Ε3, υποβάλλεται απλό φωτοαντίγραφο αυτού, συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86, στην οποία αναφέρεται ότι τα στοιχεία του εντύπου Ε1 ή Ε3 είναι αληθή. 

γ) φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας ενός βιβλιαρίου τραπέζης, από την οποία να προκύπτουν:
· η επωνυμία της τράπεζας,
· ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), καθώς και ότι

δ) ο αιτών είναι ο δικαιούχος ή συνδικαιούχος του παραπάνω τραπεζικού λογαριασμού, υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86, στην οποία θα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δράση ή συγκεκριμένες δράσεις δεν ενισχύονται άμεσα ή έμμεσα από άλλο Εθνικό ή Κοινοτικό πρόγραμμα,

ε) εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή ή ΚΕΠ, στην περίπτωση υποβολής της αίτησης δια αντιπροσώπου.

Στην περίπτωση που η αίτηση αφορά τη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», υποβάλλονται επιπλέον:

α) φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ΟΓΑ, από όπου θα προκύπτουν τα στοιχεία του δικαιούχου, καθώς και της σελίδας θεώρησης, από όπου θα προκύπτει ότι το βιβλιάριο αυτό είναι σε ισχύ και

β) φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του ΦΙΧ, εφόσον αυτό χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των μετακινούμενων κυψελών.

Για όσα από τα παραπάνω δικαιολογητικά προβλέπεται νόμιμη επικύρωση (πχ φωτοαντίγραφο μελισσοκομικού βιβλιαρίου, κλπ), αυτή δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωση υποβολής της αίτησης αυτοπροσώπως από τον αιτούντα, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι αυτός προσκομίσει κατά την υποβολή της αίτησης και τα πρωτότυπα έγγραφα.
-----------------------------
Πηγή: agrotyos.gr
-----------------------------