Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΜΟ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ - ΕΠΕΙΓΟΝ: ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ NATURA 2000 για την θαλάσσια περιοχή έως 22 Ιουλίου!

Μόλις λάβαμε την πληροφορία αυτή από την οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ σχετικά με την προτεινόμενη για Natura 2000 Θαλάσσια Περιοχή:

"Απ 'όσο γνωρίζουμε η θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Αντικύθηρα, Κύθηρα, Ελαφόνησο, συμπεριλαμβανομένης της ακτής του κόλπου της Νεάπολης / Βατίκων έχει προταθεί για ένταξη στο Δίκτυο Natura αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μόνο μια στενή θαλάσσια ζώνη γύρω από τα Κύθηρα έχει γίνει αποδεκτή

Θα ήταν υπέροχο, αν ο οργανισμός σας [και κάθε ανεξάρτητος] θα μπορούσε να στείλει μια έκκληση στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που προέρχεται από την εμπειρία σας και παρατηρήσεις στον κόλπο της Νεάπολης / Βάτικα ».

Η προθεσμία για την υποβολή παρατηρήσεων είναι η 22η Ιουλίου! Πρέπει να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ!

Η περιοχή των Βατίκων έχει ένα σημαντικό πληθυσμό από ευάλωτα είδη θαλάσσιων χελωνών, Caretta caretta, τα προστατευόμενα είδη Posidonia oceanica, τα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη μεσογειακής φώκιας Monachus monacus, τα απειλούμενα δελφίνια Delphinus delphis, και και τα προστατευόμενα οστρακοειδή Pinna nobilis, όλα προστατευόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.






Η παρουσία αυτών των απειλούμενων και προστατευόμενων ειδών της ΕΕ στον όρμο των Βατίκων, από τη Νεάπολη μέσω της Ελαφονήσου και τα Κύθηρα, σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο του Παυλοπετρίου, την αρχαιότερη υποβρύχια πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο, υποστηρίζει έντονα αυτό τον θαλάσσιο χώρο για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως Natura 2000.

Παρακαλείσθε να υποβάλετε τα σχόλιά σας για την υποστήριξη του νέου δικτύου Natura 2000 θαλάσσια περιοχή στον όρμο Βατίκων στο χρήστη:
new.natura@prv.ypeka.gr

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 22, Ιουλίου!
-------------------------------------
Πηγή: NATURA 2000
-------------------------------------