Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ " ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ "

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19-4-2015 η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού στα Κύθηρα. 
Η συγκέντρωση έγινε με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου των Ξενοδοχειακών και λοιπών Τουριστικών Καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας. 

Αν και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με τα ανεκτέλεστα δρομολόγια του πλοίου της άγονης γραμμής,αφορά όλους τους επαγγελματίες και κατοίκους του νησιού, η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη. 
Παραβρέθηκαν όμως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ.Σεραφείμ που εξέφρασε την αγωνία του, ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και επαγγελματίες που ασχολούνται με το αντικείμενο του τουρισμού. Ο Δήμαρχος κύριος Χαρχαλάκης απουσίαζε διότι είναι εκτός Κυθήρων. 


Παίρνοντας τον λόγο οι εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων και αρκετοί από τους παρευρισκομένους, εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και μάλιστα κάποιες φορές η συζήτηση γινόταν σε έντονο ύφος καθότι, όλοι, ειδικά οι επαγγελματίες είναι οι πρώτοι που βιώνουν τις συνέπειες από το μεγάλο πρόβλημα των ανεκτέλεστων δρομολογίων.

Η μη έγκαιρη ενημέρωση και η ακύρωση προγραμματισμένων δρομολογίων δημιούργησε μεγάλα προβλήματα ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα που αναμενόταν η επισκεψιμότητα να είναι ικανοποιητική καθώς υπήρχαν προγραμματισμένα γκρούπ να περάσουν το Πάσχα στο νησί των Κυθήρων. 

Δυστυχώς η ταλαιπωρία όλων αυτών είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση των κρατήσεων και την ασυνέπεια της πλοιοκτήτριας εταιρίας την πλήρωσαν οι επαγγελματίες. 

Στην διάρκεια της εκδήλωσης προτάθηκε και αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη, τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου, τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Χατζηπέρο και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων με πρώτο στόχο να κλείσουν ένα ραντεβού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κύριο Δρίτσα και με τον Υπουργό κύριο Σταθάκη το συντομότερο δυνατόν. 

Θα καταθέσουν επιστολή όπου μεταξύ άλλων πρωτίστως θα ζητηθεί η έγκαιρη δημοσιοποίηση των δρομολογίων και πραγματοποίηση αυτών, καθώς επίσης η πλοιοκτήτρια εταιρεία να τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις . 

Επίσης στην επιστολή θα τονίζεται πως αν δεν τηρηθούν όλα αυτά, το επόμενο βήμα είναι, να προχωρήσουν με αγωγές για διαφυγόντα κέρδη των επαγγελματιών . 

(Ακολουθεί βίντεο εντός λίγων ωρών από την συγκέντρωση)


















-------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
-------------------------------------