Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η ΔΕΗ θα μισθώνει τάνκερ και θα μεταφέρει καύσιμα στα νησιά..

Η προμήθεια και η πώληση ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η εκμετάλλευση ή διαχείριση πλοίων θα περιληφθούν στους σκοπούς της ΔΕΗ με τις αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας.

Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να... συμμετέχει σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ, καθώς και της ίδρυσης ή συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών ειδικού σκοπού.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αλλαγές, η ΔΕΗ θα αναλάβει την προμήθεια καθώς και την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας και ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών, την εξόρυξη, την παραγωγή, την προμήθεια και την πώληση ενεργειακών πρώτων υλών, την εκμετάλλευση ή διαχείριση ιδιόκτητων πλοίων ή πλοίων ανηκόντων σε τρίτους, υπό ελληνική ή ξένη σημαία με αποκλειστικό σκοπό τη μεταφορά υγρών καυσίμων.

Δηλαδή, δίνεται η δυνατότητα στη ΔΕΗ για εκμετάλλευση ή διαχείριση ιδιόκτητων πλοίων ή πλοίων που ανήκουν σε τρίτους, υπό ελληνική ή ξένη σημαία με αποκλειστικό σκοπό τη μεταφορά υγρών καυσίμων.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στη ΔΕΗ να προβεί σε «μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και λειτουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και αποβλήτων, περιλαμβανομένης και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από απόβλητα» και μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ, καθώς και της ίδρυσης ή συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών ειδικού σκοπού.

Η συνέλευση πρόκειται να συνεδριάσει στις 20 Ιουνίου και εκτός από τις αλλαγές στο καταστατικό αναμένεται να εγκρίνει τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2013 που έκλεισε με ζημιές 86 εκατ. ευρώ.
-------------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-------------------------------------