Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΑΠΑΞΙΩΣΗ Η..ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ;

Επτά χρόνια πέρασαν από την μέρα που ανέλαβε τον Δήμο Κυθήρων, η μέχρι τώρα Δημοτική αρχή.
Πολλά παράπονα από τους δημότες αλλά και πολλά τα "έργα" κατά την Δημοτική αρχή.
Στην Χώρα όμως την Πρωτεύουσα του νησιού , τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες περισσεύουν, καθώς κατά γενική ομολογία, (το δείχνει αυτό και το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών), τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα. 

 
Παραδείγματος χάριν,  από την ημέρα που τελείωσε η αναστήλωση του κάστρου , (βασικός τουριστικός προορισμός) το ωράριο 'τελειώνει' στις 15.00 και το απόγευμα είναι κλειστό!!!

Η ελπίδα μας (λόγω και της ειδικότητας του Δημάρχου ως αρχαιολόγος) παρέμεινε "φρούδα" .

Δεχόμαστε καθημερινά τις διαμαρτυρίες των επισκεπτών , και τα τελευταία 3 χρόνια, 'καταφέραμε' με δικά μας έξοδα,  αλλά και με την συμμετοχή του επαγγελματικού επιμελητηρίου, (κατόπιν παρεμβάσεως της κυρίας Κουκάκη), να παρατείνουμε το ωράριο έως και της 20.00.


Οι προβολείς αντί να έχει γίνει μελέτη να ανάβουν ανάλογα με την περίσταση, π.χ.  ανά τετράδα, η θα το φωτίζουν σαν...πυγολαμπίδα, η καθόλου όπως συμβαίνει έως σήμερα 26/6.

Το μουσείο από τον σεισμό του 2007 παραμένει κλειστό έως και σήμερα που επιτέλους, έχουν ξεκινήσει η εργασίες αναστήλωσης του, (μετά από την δυναμική παρέμβαση των "φίλων του μουσείου'


Η δημόσια τουαλέτα στην πλατεία,  έχει 14!! σκαλοπάτια που σε οδηγούν ....στα 'τάρταρα' και 'κάνει', ακόμα και τους πιο τολμηρούς απαγορευτική την πρόσβαση σε 'ιδιαίτερη ανάγκη'.



Στους προβολείς της πλατείας ΔΕΝ υπάρχει πλέγμα προστασίας και οι 4 στους 5 έχουν καμένη λάμπα. 




Η  παιδική χαρά έχει επικίνδυνα 'ελαττώματα' για τα παιδιά που παίζουν εκεί.


Στην θέση περιβολάκι, η ανάπλαση ΔΕΝ τελείωσε πότε και ο οδοστρωτήρας σαπίζει, εκτεθειμένος να μας θυμίζει πόσο στοίχισε η μελέτη και η...βαφή του!!! (όπως και η..τουαλέτα).
Δίπλα το κτηριάκι  των πλυντηρίων είναι έτοιμο να καταρρεύσει στον κεντρικό δρόμο, δείχνοντας την εγκατάλειψη του με 'στόμφο'.





Στο παρκινγκ οι προβολείς είναι λιγοστοί και ο φωτισμός μη επαρκής.

Στον κεντρικό δρόμο της Χώρας, λάμπουν δια της απουσίας τους τα απορριμματοδοχεία, και όταν σβήσουν τα καταστήματα τα φώτα τους, βασιλεύει το απόλυτο σκοτάδι!!!!! 

Τ ο κτηνιατρείο  (χωρίς κτηνίατρο) εγκαταλελειμμένο .

Καθαριότητα; ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες της σεζόν, μόνον ένας εργάτης!! 

Αγροτικό ιατρείο ;; Μόνον 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες!! 

ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ;;;;  Κάθε χρόνο μας ανακοινώνουν την...ανάπλαση του;;;;….!!!!!!!






ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;;;;  Καμιά εκδήλωση στη χώρα αντίθετα με τα ..Λογοθετιάνικα (χωριό του Δημάρχου - τυχαίο; δεν νομίζω!!)

Ανταποδοτικά  τέλη;;  Εσείς τα.. είδατε;  

Στέγνωσε το σάλιο μας «να κλείνει» ο  κεντρικός  δρόμος 2 μήνες το καλοκαίρι μετά της 18.00 

Για όλα τα ανωτέρω υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα από το σύλλογο ενεργών πολιτών, προς τον Δήμο. Αλλά...  «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» 

Αυτά τα ολίγα για να καταλαβαίνεται επιτέλους γιατί σας μαυρίσαμε, και γιατί θα μαυρίσουμε και τους επόμενους Ε Α Ν όλα αυτά παραμείνουν ως έχουν και δεν ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε να αποκατασταθεί πια η τάξη και να υπερισχύσει το δίκαιο του ΠΟΛΙΤΗ!!!!
------------------------------------
 Ανδρέας Παπαδόπουλος
------------------------------------