Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ ΜΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ...ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ..

Επιβάλεται ο χώρος να προστατεύεται και να είναι προσβάσιμος σε όλους . 
Κάθε χρόνο από τα μέσα Μαίου έως τα μέσα Οκτωμβρίου έχουμε την εισβολή των ""τουριστικών"" καταπατητών με τις τροχοβίλες .

Σήμερα αντιμετωπίσαμε μια εικόνα θλιβερή,της στάθμευσης περίπου 10 τροχόσπιτων στον χώρο γύρω από το Παυλοπέτρι όπου θρασύτατοι "επισκέπτες" με την περιβολή του Αδάμ και της Εύας στήσανε μια νοητή γραμμή που δεν επέτρεπε σε κανέναν να πλησιάσει την παραλία ..

Κάθε χρόνο εκτός της απαράδεκτης συμπεριφοράς και αλαζονείας των κομβόϊ των τροχοβίλων ( ενώ έχουν γνώση του νόμου ότι δεν επιτρέπεται η στάθμευση και το άπλωμα των τσαντιριών τους, ειδικά σε μια περιοχή που είναι NATURA ) αντιμετωπίζουμε επιθέσεις από τα κατοικίδια που φέρνουν μαζί τους , την ρύπανση ( όπως άδειασμα χημικών τουαλετών στην άμμο) αλλά και την μη δυνατότητα πρόσβασης των λουομένων στην παραλία και στο Παυλοπέτρι. 

Οι αλεπάλληλες διαμαρτυρίες του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων *ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ* παρ" όλες τις προσπάθεις που έχει καταβάλει να σταματήσει αυτή την συνεχιζόμενη προσβολή του χώρου και πέραν των συστάσεων της αστυνομίας δεν κατάφερε να σταματήσει την καταπάτηση του χώρου. 

Χρειάζεται μια αντιμετώπιση το θέμα με συνεργασία από όλους τους φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αρχαιολογία, Υπουργείο Περιβάλλοντος και καθ΄ ην αρμόδιος για να μπορέσουμε να προστατέψουμε αυτόν το παραδεισένιο τόπο και μια βυθισμένη πολιτεία που ακόμα μάλλον δεν τις δώσαμε την αξία που της αρμόζει. 

Ζητάμε άμεσα να τηρηθεί ο νόμος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να προστατευθεί ο χώρος, να μπορέσουμε να του δώσουμε την τουριστική ανάπτυξη που πρέπει πάνω σε αυτό που προσφέρεται, σαν αρχαιολογικός χώρος και σαν μια από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες παραλίες της Ελλάδας, προστατεύοντας παράλληλα αυτή την ιστορική και φυσική κληρονομιά που έχουμε την τύχη να έχουμε στον τόπο μας. 
--------------------------------------------------
Δέσποινα Παπούλη Βαγγελόγλου.
Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Νεάπολης 
και Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τουριστικών 
Καταλυμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων