Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

«Λουκέτα» στα αεροδρόμια - Απειλούν τινάξουν στον αέρα την καλή τουριστική περίοδο, στην καρδιά του καλοκαιριού

«Λουκέτα» στα αεροδρόμια στην καρδιά του καλοκαιριού
Να τινάξουν στον αέρα την καλή τουριστική περίοδο, στην καρδιά του καλοκαιριού, απειλούν οι εργαζόμενοι στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) κήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου).

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει απαξίωση της ΥΠΑ «απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία - αεροδρόμια και «πιθανή» κατάρρευσή της».

Σε σχετική ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως η ΥΠΑ χρήζει άμεσης χρηματοδότησης για έργα και συντηρήσεις που πρέπει να γίνουν και δεν έγιναν για τη βελτίωση υποδομών και αεροδρομίων.

Παράλληλα ζητούν :
  • την εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων.
  • να εξαιρεθεί η ΥΠΑ από όλο τα φάσμα της εφεδρεία και της κινητικότητας , όταν ήδη το άκρως εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό της έχει «φτάσει στο κόκκινο» με την υπάρχουσα υποστελέχωση.
Αν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις αυτό σημαίνει ότι στα περιφερειακά αεροδρόμια δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε οι τακτικές πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών αλλά ούτε οι πτήσεις τσάρτερ που έχουν προγραμματιστεί, παρά μόνο οι πτήσεις εκτάκτου ανάγκης.

«Δυστυχώς χωρίς να έχουμε ουδεμία ευθύνη, οδηγούμεθα στην απόφαση αυτή προκειμένου οι θεσμικά υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των αερομεταφορών και την υποδοχή του μεγάλου τουριστικού ρεύματος, να υπερβάλλουν εαυτούς και να ασχοληθούν με πολύ μεγαλύτερη προσοχή με το μοναδικό πλέον αιμοδότη της εθνικής οικονομίας ,τον τουρισμό» καταλήγει η ανακοίνωση.
------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
------------------------