Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Κυθηραϊκό Θυμαρίσιο Μέλι - Μια μοναδική παράδοση

Το θυμάρι ανθίζει και οι μέλισσες, παρά τις δυσκολίες του καιρού, θα κοπιάσουν για να φέρουν στις κυψέλες το πολύτιμο νεκταρ για να μας φτιάξουν το μοναδικό και πασίγνωστο θυμαρίσιο μέλι.

Είναι πολυδιαφημισμένο και περιζήτητο.

Τι κάνει όμως ένα μέλι να ξεχωρίζει;

Ο γεωγραφικός προσδιορισμός και μόνο, δεν μπορεί να είναι απόδειξη ποιότητας, αφού οι χειρισμοί από μελισσοκόμο σε μελισσοκόμο μπορεί να διαφέρουν.

Κάποιοι Κυθήριοι μελισσοκόμοι, παλαιότεροι και νεότεροι, με το μεράκι τους, κατάφεραν να διακριθούν και να αναδείξουν το νησί μας και το μέλι του.

Ας κρατήσουμε αυτό το όνομα ψηλά!!!

Έχουμε ευθύνη, όχι μόνο οι μελισσοκόμοι, αλλά και οι καταναλωτές!
------------------------------------------------
Γιάννης Πρωτοψάλτης- Μελισσοκόμος
------------------------------------------------