Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν ακίνητα «φιλέτα» του Δημοσίου

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, νευραλγικά «φιλέτα» γης στο παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας, άλλα 20 στρέμματα στην Γλυφάδα, καθώς και το 'Ασπρο Λιθάρι Σουνίου (όπου και το Cape Sounio του ομίλου Grecotel), έκτασης 383 στρεμμάτων, κυριότητας του ΕΟΤ, που τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης (Ιω. Στουρνάρας, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Γεωργιάδης, Ιω. Μανιάτης, Χ. Αθανασίου και Όλγα Κεφαλογιάννη), μεταβιβάζει τα εν λόγω ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ, αντί στην εταιρεία ειδικού σκοπού «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ», που είχε συσταθεί για την οργανωμένη πολεοδόμηση της λεγόμενης «Αττικής Ριβιέρας», από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο και την επανασύνδεσή της με την πόλη.

Παράλληλα, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκε ή/και μεταφέρθηκε μία νέα ομάδα ακινήτων του Δημοσίου, που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το λιμάνι της Ζέας, το Χιονοδρομικό Κέντρου του Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία, καθώς και την έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας.
Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζεται το συνολικό Τουριστικό Συγκρότημα Ξενία του Ναυπλίου, που ανήκει στον ΕΟΤ και τελεί υπό τη διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Αυτό, αποτελείται από τρία ακίνητα: Το Ξενία Palace Ακροναυπλίας (24 στρεμμάτων), το Ξενία Amphitrion (3,5 στρεμμάτων) και το Ξενία Ναυπλίου Α (4,5 στρεμμάτων).

Το ακίνητο του ελληνικού Δημοσίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, που είχε αποκτηθεί τον Φεβρουάριο του 2007, συνολικής επιφανείας 1.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελεί τη Μονάδα 2 του β'Α ορόφου του συγκροτήματος κατοικιών και γραφείων «The 3 Dag Condominium», στη διεύθυνση 305 East 47th Street.
-------------------------------
 Πηγή: Express.gr
-------------------------------